Uber etter dansk sortie: Vi blir i Norge

En ny taxilov i Danmark har fått amerikanske Uber til å bestemme seg for å legge ned biltjenesten i landet. I Norge fortsetter selskapet som før.

IKKE SÅ DEILIG I DANMARK LIKEVEL: Amerikanske Uber legger ned biltjenesten sin i Danmark, men beholder teknologisenteret sitt, når Danmark nå endrer taxiloven i landet. Illustrasjonsbilde.
Publisert: Publisert:

Denne uken ble det kjent at Uber nå pakker sakene og legger ned tilbudet i Danmark, blant som følge av en ny taxilov hos våre naboer i sør.

Her i landet blir det imidlertid ingen endring. Norgessjef Carl Endresen i Uber poengterer at den politiske utviklingen i Norge er på en annen kurs:

– Avgjørelsen om å legge ned Uber Pop i Danmark har ingen innvirkning på vår drift i Norge. Beslutningen ble tatt på bakgrunn av en ny dansk taxilov, sier Endresen i en uttalelse til E24.

Uber Norge sjef Carl Edvard Endresen

Han trekker frem at det såkalte Delingsøkonomiutvalget, som la frem sin utredning i februar, har anbefalt å endre det norske regelverket som regulerer drosjenæringen.

– Det har også kommet tydelige anbefalinger om å endre lovverket fra Forbrukerrådet og Konkurransetilsynet. I tillegg mener EFTAs overvåkningsorgan, ESA, at dagens etableringsbarrierer er for strenge. Nå venter vi på at politikere viser handling i tråd med anbefalingene, sier Endresen.

Han referer til ESA-varselet Norge mottok i februar, der EØS-organet konkluderer med at det norske regelverket som begrenser antallet løyver strider med retten til fri etablering.

Delingsøkonomiutvalget foreslo for øvrig å droppe hele løyvesystemet i sin rapport.

Rammer hundretusenvis av brukere

Ifølge Uber mister 300.000 registrerte brukere i Danmark nå tilgang til transporttjenesten når de legger ned tjenesten i Danmark.

– Mer enn 2.000 partnersjåfører mister en viktig inntektskilde og (...) hvis vi skal kunne drive i Danmark er vi avhengig av at den nåværende avtalen endres. Vi vil fortsette å arbeide med politikerne i håp om at de endrer lovgivningen slik at danskene kan nyte godt av fordelene ved ny teknologi, slik som Uber, sier Endresen.

Publisert:

Her kan du lese mer om