Uber etter dansk sortie: Vi blir i Norge

En ny taxilov i Danmark har fått amerikanske Uber til å bestemme seg for å legge ned biltjenesten i landet. I Norge fortsetter selskapet som før.

IKKE SÅ DEILIG I DANMARK LIKEVEL: Amerikanske Uber legger ned biltjenesten sin i Danmark, men beholder teknologisenteret sitt, når Danmark nå endrer taxiloven i landet. Illustrasjonsbilde.

Foto: Kai Pfaffenbach Reuters
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Denne uken ble det kjent at Uber nå pakker sakene og legger ned tilbudet i Danmark, blant som følge av en ny taxilov hos våre naboer i sør.

Her i landet blir det imidlertid ingen endring. Norgessjef Carl Endresen i Uber poengterer at den politiske utviklingen i Norge er på en annen kurs:

– Avgjørelsen om å legge ned Uber Pop i Danmark har ingen innvirkning på vår drift i Norge. Beslutningen ble tatt på bakgrunn av en ny dansk taxilov, sier Endresen i en uttalelse til E24.

Uber Norge sjef Carl Edvard Endresen

Foto: Sigrid Moe E24

Han trekker frem at det såkalte Delingsøkonomiutvalget, som la frem sin utredning i februar, har anbefalt å endre det norske regelverket som regulerer drosjenæringen.

– Det har også kommet tydelige anbefalinger om å endre lovverket fra Forbrukerrådet og Konkurransetilsynet. I tillegg mener EFTAs overvåkningsorgan, ESA, at dagens etableringsbarrierer er for strenge. Nå venter vi på at politikere viser handling i tråd med anbefalingene, sier Endresen.

Han referer til ESA-varselet Norge mottok i februar, der EØS-organet konkluderer med at det norske regelverket som begrenser antallet løyver strider med retten til fri etablering.

Delingsøkonomiutvalget foreslo for øvrig å droppe hele løyvesystemet i sin rapport.

Rammer hundretusenvis av brukere

Ifølge Uber mister 300.000 registrerte brukere i Danmark nå tilgang til transporttjenesten når de legger ned tjenesten i Danmark.

– Mer enn 2.000 partnersjåfører mister en viktig inntektskilde og (...) hvis vi skal kunne drive i Danmark er vi avhengig av at den nåværende avtalen endres. Vi vil fortsette å arbeide med politikerne i håp om at de endrer lovgivningen slik at danskene kan nyte godt av fordelene ved ny teknologi, slik som Uber, sier Endresen.

Her kan du lese mer om

  1. Uber
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Uber legger ned hovedtjenesten sin i Norge

  2. BI-forsker om Ubers fremtid: – Modellen har kommet for å bli

  3. Uber-jubel etter delingsøkonomi-rapporten

  4. Annonsørinnhold

  5. Uber truer med å trekke seg ut av Norge

  6. UberPop stanset i Norge, Finland og Danmark i år: Slik fortsetter Uber i Norden