- Telenor i samtaler om fusjon i India

Kan bli fjerde størst i gigantmarkedet.

LUKRATIVT: Det indiske mobilmarkedet er verdens nest største. Norske Telenor satser tungt i landet.
Publisert:

Ifølge velrennomerte Bloomberg er det norske teleselskapet i samtaler med Tata Teleservices om en sammenslåing av driften i India. Dette hevder tre kilder finansmagasinet Bloomberg Businessweek har vært i kontakt med.

Etter en eventuell fusjon, vil det nye selskapet bli den fjerde største aktøren i det indiske mobilmarkedet, målt i antall abonnenter. Ifølge indiske telemyndigheter har Tata 78,4 millioner abonnenter, mens Telenors Uninor har 42,2 millioner abonnenter.

Les også: Telenor er i ferd med å bli et totalt Asia-dominert selskap

Telenor er sparsomme med opplysninger.

- Dette er typisk i den kategorien vi ikke kommenterer, fordi det er rykter og spekulasjoner, sier kommunikasjonssjef Tor Odland til E24.

E24 Børs: Følg Telenor

Uninor og Tata samarbeider allerede i forbindelse med linjeleie og basestasjoner i India.

Japansk partner

Japanske NTT Docomo kjøpte i 2009 en andel av Tata Teleservices for rundt 2,5 milliarder dollar. De to selskapene driver mobilvirksomheten under navnet Tata Docomo.

FAMILIEOVERHODE: Styreformann Ratan Tata i Tata Group.

En del av den mulige avtalen mellom Telenor og Tata kan innebære at førstnevnte kjøper ut det japanske selskapet innen et par år.

- Vi kommer til å beholde vår eierandel for nå, sier talsmann Junpei Toya i NTT Docomo.

En sammenslåingsavtale vil måtte godkjennes av indiske konkurransemyndigheter.

Tata Teleservices er en indisk bredbånds- og teletjenesteleverandør med hovedsete i Mumbai. Selskapet er en del av det enorme forretningskonglomeratet Tata Group. Dette ble grunnlag av avdøde Jamshedji Tata, og ledes nå av hans oldebarn Ratan Tata.

Kjempemarked

Telenor har allerede en avtale med en lokal partner i India, Laksheep Investments & Finance, gjennom det nye joint venture-selskapet Telewings. Dette selskapet fikk tidligere i november tilsagn på mobilfrekvenser i seks telekomsirkler i landet.

Markedet i de seks sirklene utgjør over 600 millioner potensielle kunder. Det er i tillegg varslet ytterligere auksjoner, der Telewings vurderer å delta. Telewings overtar kundene i Uninor, som mistet sine lisenser i februar.

Publisert:
Gå til e24.no