Dagligvarekjemper skal forsyne Forsvaret hvis det blir krig

I stedet for at Forsvaret bygger egne beredskapslagre, skal dagligvarebransjen forsyne soldatene med mat hvis Norge havner i krig eller en annen krise.

Foto: Stian Lysberg Solum NTB scanpix
Publisert:

En avtale ble undertegnet tirsdag mellom Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) og matvaregrossistene Coop, Rema, Norgesgruppen og Servicegrossistene.

Avtalene bygger på tilsvarende avtaler Nærings- og fiskeridepartementet har med grossistene for sivil matvareberedskap.

Les også

Rema har tapt titalls millioner etter øloffensiv

Administrerende direktør Petter Jansen i Forsvarets logistikkorganisasjon sier dette styrker forsyningsberedskapen betydelig.

– Jeg vil berømme matvaregrossistene som med denne avtalen inngår en leveringsforpliktelse til Forsvaret. Det viser samfunnsansvar. Vi får nå økt matvarekapasitet totalt sett og i alle landsdeler. Dette gjør at landet er bedre forberedt på kriser, og så vel Forsvaret og allierte styrker som sivilbefolkningen nyter godt av dette, sier Jansen.

Han påpeker at sivile beredskapspartnere blir en stadig viktigere del av Forsvarets logistikk- og beredskapssystem. Ved å utnytte dagligvaregrossistenes eksisterende logistikk, vil en slik ordning bli langt rimeligere enn om Forsvaret selv skulle bygge beredskapslagre.

Les også

Rema går på kyllingsmell – må fjerne Hubbard-navnet

Les også

Norske matpriser 63 prosent over EU-nivå

Les også

Handleriet.no reddet fra konkurs i vinter – mer enn doblet underskuddet i fjor

Her kan du lese mer om