Jobbytter

Espresso House-sjefen går av etter åtte år på toppen av selskapet

Torodd Gøystdal (45) gir seg som sjef for Espresso House. Han har vært sentral i å bygge opp Norges største kaffebarkjede.

GÅR AV: Torodd Gøystdal sier det er helt udramatisk at han går av som sjef for Espresso House Norge. Kaffebarkjeden har vokst til å bli landets største, men det har ikke vært uten problemer.

Rolf Øhman
 • Eivind Bøe
 • David Bach
Publisert:

Torodd Gøystdal fikk ansvaret for den norske virksomheten da Espresso House inntok Norge tilbake i 2013. Siden den gang har kaffebarkjeden vokst til å bli landets største, men det har ikke vært problemfritt.

Pandemi og, før det, anklager om dårlige arbeidsforhold, har rammet selskapet. Nå skal Gøystdal søke nye utfordringer utenfor selskapet.

– Jeg har vært i selskapet i 8 år og det har vært en fantastisk reise sammen med alle mine dyktige medarbeidere å bygge opp dette selskapet fra starten til å bli Norges ledende kaffekjede. Nå er tiden inne for å la andre ta over roret og for selv å utforske nye muligheter, sier Gøystdal i en e-post til E24.

Les også

Tidligere ansatte i Espresso House Norge forteller: – Dette er rovdrift på unge mennesker

Marianne Gaarder Amland blir ny sjef for Espresso House Norge.

Espresso House.

– Tøffe tider

Marianne Gaarder Amland tar over for Gøystdal. Hun har vært i kaffekjeden siden 2015 og har blant annet vært regionsjef og driftssjef.

Gaarder Amland kommenterer sin nye jobb på Linkedin. Der skriver hun at det er tøffe tider for samfunnet, bransjen og for hennes 700 kollegaer som «hver dag gjør sitt ytterste for å gi gode gjesteopplevelser under helt andre omstendigheter enn tidligere».

Espresso House har vippet Kaffebrenneriet av tronen som Norges største kaffebarkjede, men det har ikke vært uten problemer.

Pandemien har rammet Espresso House hardt. Full nedstenging i mars betød at selskapet måtte revidere ned årets prognoser betydelig.

Tall fra Skatteetaten viser at Espresso House har fått 14,2 millioner kroner i kontantstøtte fra Staten. Blant annet på flyplassene er det betydelig færre besøkende, noe som har gjort at kaffekjeden må be huseierne om rabatt.

Les også

Espresso House-bråket: Ansatt svarte aldri ærlig på medarbeiderundersøkelse i frykt for å bli avslørt

– Udramatisk

Espresso House opplyser at det vil være en overgangsperiode i sjefsbyttet, og at selskapet ble informert om det for en tid tilbake.

– Espresso House-ansatte gikk jo i fjor ut og fortalte om det de opplevde som dårlige arbeidsforhold i kaffekjeden. Har det noe med avgangen å gjøre?

– Nei, det har overhodet ingenting med min beslutning å gjøre. Dette er helt udramatisk, sier Gøystdal.

Gøystdal uttalte tidligere til E24 at han var svært lei seg for å høre påstandene som har fremkommet i mediene om kaffekjeden, og at han tok historiene på alvor.

Samtidig fremholdt han at medarbeiderundersøkelser i Espresso House klart viste at de fleste ansatte trivdes på jobb, og at han ikke kjente igjen fortellingene fra bedriften.

Kaffekjeden foreslo selv en handlingsplan for å ta tak i problemene. E24 skrev tidligere i høst at Arbeidstilsynet ga grønt lys, men at de ikke har fulgt opp – ifølge tilsynet fordi de måtte trappe ned aktiviteten grunnet pandemien.

Les også

Arbeidstilsynet har ikke fulgt opp Espresso House-plan

Les på E24+

Enda en kaffekjede etablerer seg i Oslo. Vil bli en av landets største.

Les på E24+

Dette er de største norske oppkjøpsfondene

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Jobbytter
 2. Espresso House
 3. Arbeidsliv

Flere artikler

 1. Arbeidstilsynet har ikke fulgt opp Espresso House-plan

 2. Betalt innhold

  Enda en kaffekjede etablerer seg i Oslo. Vil bli en av landets største.

 3. First House satser på bærekraft: Henter inn Norwea-sjef Øyvind Isachsen

 4. Annonsørinnhold

 5. Hurtigruten starter nedbemanning av landansatte

 6. NAV-sjefen: Permitterte bør være realistiske