Rapport: Kvinner i styret har bedre klimapolitikk

Ifølge en ny rapport har selskaper med over 30 prosent kvinner i styret klarere klimastrategier og er mer åpne om klimainformasjon.

KVINNER I FRONT: Ledere som Tysklands Angela Merkel, sentralbanksjef Christine Lagarde og EUs Ursula von der Leyen er alle kjent for å drive målrettet klimapolitikk.
 • Malene Emilie Rustad
Publisert:

En ny studie fra Bloomberg NEF og organisasjonen Sasakawa Peace Foundation viser at selskaper med flere kvinner i styret gir mer målrettet klimapolitikk.

I rapporten er 11.700 selskaper over hele verden analysert. Dette inkluderer også store energiselskaper og oljeprodusenter.

Selskapene med 30 prosent eller mer kvinner i styret har klarere klimastrategier og er bedre på å offentliggjøre miljøinformasjon.

Bedre klimainnovasjon

Ifølge rapporten har selskaper med bedre styring på klimafeltet også bedre forutsetninger for å bruke miljødata til å identifisere hvor de kan kutte enda flere utslipp. Den viser og at jo høyere kvinneandel det er i styret og blant de ansatte, jo mer klimainnovasjon er det.

Store energiprodusenter som Royal Dutch Shell Plc og BP Plc er eksempler på selskaper som har satt seg klare klimamål i forhold til lignende selskaper. De har et høyrere antall kvinner i styret.

Rapporten viser også at antallet selskaper med mer enn 30 prosent kvinner i styret har økt fra kun 2,8 prosent i 2009 til 16,1 prosent i 2020.

Les også

Kjendiser spytter inn millioner i Ringnes og Sundes «Tripadvisor» for likestilling

LIKESTILLING LØNNER SEG: Isabelle Ringnes og Marie Sunde (t.h.) har lansert Equality Check, der man som arbeidstaker kan rapportere ståa på likestillingen i bedrifter.

Målrettet klimastrategi = god butikk

Sammen med lege Marie Louise Sunde, har gründer Isabelle Ringnes utviklet Equality Check, en «Tripadvisor» for mangfold og likestilling på arbeidsplassen.

Ringnes peker på et økende antall rapporter og studier som viser at mangfold lønner seg, både i forhold til bedre lønnsomhet, kultur og innovasjon.

– Det er også flere studier som peker på sammenhengen mellom likestilling og bedre muligheter for å lykkes på de andre bærekraftsmålene, sier Ringnes.

Selv om Ringnes påpeker at det er vanskelig å fastslå en kausalitet mellom kjønnsbalanse og økt lønnsomhet, mener hun at vi i dag har grunn til å anta at en bedrift med mangfold er «god butikk».

– Og god butikk betyr også i fremtiden at man jobber aktivt for å ha en målrettet og bærekraftig klimastrategi.

– Globalt ser vi i Equality Check en trend om at mangfold er noe som i større grad etterspørres av investorer, eiere og kunder, senest fra NASDAQ som vil kreve at selskaper har minst ett kvinnelig styremedlem, pluss ett fra en underrepresentert minoritetsgruppe, sier Ringnes.

Les også

Ny studie: Det kan være ti ganger så lønnsomt å ha kvinner i ledelsen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Klimapolitikk
 2. Likestilling
 3. Bærekraft
 4. Isabelle Ringnes

Flere artikler

 1. E24 inngår samarbeid med Equality Check: – Dette er noe norske arbeidsgivere må være gode på

 2. – Her kan jeg snakke om at jeg gleder meg til å stå på ski i påsken uten at noen blir positivt overrasket

 3. Betalt innhold

  Gir ut låten «Pussy Palace»

 4. Brudd for Isabelle Ringnes

 5. Fersk rapport: Minoritetspersoner føler seg diskriminert i arbeidslivet