Wizz Air stevner Agder fylkeskommune for ulovlig boikott-vedtak

Flyselskapet gjør alvor av truslene om søksmål, men foreløpig blir bare et fylke stevnet.

  • Martin Hagh Høgseth
  • Hanna Ghaderi
Publisert:

Det ungarske flyselskapet Wizz Air har besluttet å stevne Agder fylkeskommune for det de mener er et ulovlig boikott-vedtak. Det melder selskapet i en pressemelding.

I desember sendte selskapet varsel om søksmål mot flere norske kommuner og fylker, samt det statlige selskapet Statnett.

Wizz Air opplyser at selv om bare en av aktørene nå saksøkes, så betyr det ikke at selskapet frafaller muligheten for å også stevne andre.

Les også

Wizz Air varsler søksmål etter boikott

Kommunikasjonsdirektør Andras Rado i Wizz Air utdyper årsaken til at selskapet bare velger å saksøke Agder fylkeskommune.

– Ved å velge bare en av de valgte forsamlingene som har vedtatt en boikott, begrenser man bruken av offentlige midler til en sak som i ligger langt utover det kommuner og fylker skal bruke befolkningens skattepenger på Wizz Air ønsker å få rettslig fastslått at slike boikottvedtak er ulovlige, sier han i meldingen.

Fylkesordfører Arne Thommassen (H) i Agder fylkeskommune bekrefter til E24 at de har mottatt stevningen, og forteller at de ikke anser vedtaket som en boikotthandling.

– Siden saken nå er brakt inn for domstolen ønsker vi ikke å gi nærmere kommentarer til sakens innhold i forkant av rettsbehandlingen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Wizz Air
  2. Agder fylkeskommune

Flere artikler

  1. Wizz Air står fast ved boikott-søksmål tross innenriks-exit

  2. Stord-ordføreren nekter å gjøre som Wizz Air forlanger: – Vi blir ikke særlig skremt

  3. Wizz Air varsler søksmål etter boikott

  4. Wizz Airs toppsjef: – Det pågår et politisk spill

  5. Wizz Air tapte rettssak mot Agder fylkeskommune