Oslo-politiet registrerer flere hatkrimsaker

Til nå i år har politiet i Oslo registrert like mange hatkrimsaker som i hele fjor. Politiet erkjenner at dette er en type saker man ikke har tatt alvorlig nok før.

DYSTRE TALL: Oslo-politiet registrerer stadig flere hatkrimsaker.
Publisert: Publisert:

Riksadvokaten har i 15 år bedt politiet om å prioritere hatkriminalitet. Men politiets arbeid har til nå resultert i kun få anmeldelser og saker.

– Vi må nok erkjenne at vi ikke har tatt disse sakene alvorlig nok. Det handler om å fokusere på og å prioritere saker med hatkriminalitet. Det gjør vi nå, sier Monica Lillebakken, som leder hatkriminalitetsgruppen i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.

Dette er landets hittil første hatkrimgruppe. Den ble startet opp 1. september i fjor. Mens Oslo-politiet i hele fjor registrerte 69 saker, har den nye gruppen per 27. juli i år registrert like mange saker.

Gruppens hovedmål er å avdekke mørketall og å bygge tillit hos folk. 15 av sakene dreier seg om straffbare handlinger motivert av fordommer og hat mot muslimer.

– Vi snakker om doble mørketall. Det dreier seg om både saker som av ulike grunner ikke blir anmeldt, og saker som blir anmeldt, men som ikke blir registrert som hatkrim, og som dermed ikke kommer med på hatkrimstatistikken, sier Lillebakken.

Les også

Bitcoin-sjef pågrepet i Japan

Les også

Støre vil ikke hjelpe Snowden til Norge

Les også

Politiet skal fortsatt være bevæpnet

Publisert: