Mars-selskap er konkurs

Mars One ville sende mennesker til Mars med enveisbillett. Nå er selskapet konkurs.

INN FOR LANDING: Slik så Mars One for seg at de skulle lande på Mars. Nå er selskapet konkurs.
Publisert: Publisert:

Selskapet Mars One Ventures har hatt ansvaret for å finansiere Mars One-prosjektet, som tar sikte på å sende mennesker til planeten Mars uten mulighet for å komme tilbake til Jorden. Det har bydd på problemer.

Nå har det Sveits-baserte selskapet kunngjort at det ikke klarer å innfri sine økonomiske forpliktelser og at det er slått konkurs. Ledelsen arbeider nå med å få inn en investor for å redde selskapet.

Les også: (+) SpaceX sniketablerte seg i Norge: Hæge koordinerer Elon Musks megaprosjekt

De understreker samtidig at det tilknyttede selskapet, Mars One Foundation, som skal stå for den faktiske romturen, ikke påvirkes av de økonomiske problemene.

Etter planen skal det kontroversielle prosjektet bevise at det har livets rett gjennom å sende en ubemannet utsending til Mars i 2022. De første beboerne skal etter planen sendes til Mars i 2031.

Mars One- prosjektet har fått mye kritikk. Romingeniører mener at den nødvendige teknologien for et slikt prosjekt ikke er ferdig utviklet. Andre har pekt på de etiske spørsmålene knyttet til menneskene ikke har mulighet til å komme tilbake til Jorden etter utsending.

Publisert:

Her kan du lese mer om