Meglere tapte i Høyesterett

Seb Enskilda har tapt tredje runde i kampen om millionbonusene.

INNGÅR MILLIARD-AVTALE: SEB inngår milliard-avtale med Banco Santander.
Publisert:

Seb Enskilda tapte i Høyesterett kampen om hvordan millionene i meglerbonus skal beskattes. På den andre siden sto Skatt Øst, som fikk full støtte av høyesterettsdommerne.

Saken startet helt tilbake i 2006, da en rekke av de ansatte i Enskilda ble dømt til å betale skatt på inntekter fra indre selskaper. Totalt sto det om 109 millioner kroner i ekstra skatt for 2002 og 2003.

Meglerhuset tapte dermed kampen om at inntekter fra indre selskaper skal skattes med 28 prosent skatt. Skatt Øst mente det var en unnskyldning for å slippe unna personskatt, og mente det skulle være 54 prosent.

"Den andel av overskuddet som de stille deltakere mottok, var dels vederlag for arbeid og dels virksomhetsinntekt", skriver Høyesterett i sin dom.

Risikerer milliardsmell

En rekke meglerhus, blant annet Carnegie, First Securities og Pareto Securities, betaler ut lønn og bonuser via indre selskaper for å minimere skattekostnaden. Nå kan Høyesterettsdommen føre til at meglere må betale restskatt på godt over en milliard kroner.

200 meglere kan bli nødt til å betale nesten 1,5 milliarder kroner i skatt for indre selskaper fra 2006 og 2007, skriver Dagens Næringsliv.

Les også:

Til forsiden

Publisert: