Postnord tapte over én milliard kroner i fjor

Postmengden faller raskt, og Postnord sliter særlig i Danmark.

Foto: Cicilie S. Andersen VG
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Postnord gikk på en kjempesmell i 2018. Selskapet endte med et underskudd på 1,06 milliarder svenske kroner i fjor. Det kommer frem i selskapets årsrapport som ble lagt frem fredag.

Valutajustert falt inntektene med 0,3 prosent i 2018. Totalt endte inntektene på 37,66 milliarder svenske kroner.

Les også

Postnord satser på netthandel – men vil ikke konkurrere med noen

Danmark

Det er særlig i Danmark selskapet sliter. Her hadde selskapet et driftsresultat på minus 1,36 milliarder svenske kroner, noe som er 250 millioner kroner verre enn året før.

– Postmengden faller raskt i Sverige, og både i Sverige og Danmark er det behov for en diskusjon om hvordan postfordelingspluikten skal utformes, når mengdene blir mindre og mindre, sier administrerende direktør Håkan Ericsson i en uttalelse.

Norsk nedgang

Fjerde kvartal som er kjent som en hektisk tid for slike selskaper, ble heller ikke spesielt godt for selskapet. Valutajustert falt inntektene med 0,4 prosent. Nettoresultatet i perioden ble på 123 millioner svenske kroner, ned fra 207 millioner svenske kroner året før.

Den norske delen av selskapets virksomhet endte med et driftsresultat på 42 millioner svenske kroner, ned fra 45 millioner året før. Driftsmarginen endte på 1 prosent, opp fra 0,6 prosent i 2017.

Les også

PostNord: Rekordår for pakkesendinger i posten

Les også

Pakkestrømmen fra Kina til Sverige skrumper inn

Les også

Frykter kollaps om man fjerner 350-kronersgrensen: – Vi trenger mer tid

Publisert:

Flere artikler