Ikea varsler at 20 stillinger kan bli fjernet i Norge

Ikea Norge kan komme å fjerne rundt 20 av 3150 stillinger. I tillegg kan noen av dagens stillinger bli endret eller flyttet. Samtidig oppretter selskapet cirka 100 nye stillinger.

VARSLER AT 20 STILLINGER KAN BLI KUTTET: Ikea Norge gjør store endringer. Her ser vi butikken på Forus utenfor Stavanger.

Foto: Ikea
  • Johan Nordstrøm
Publisert:,

– I løpet av de neste tre årene skal vi skape et nytt Ikea, skriver Clare Rodgers, administrerende direktør i Ikea Norge, i en pressemelding.

Hun peker på at fremover skal Ikea levere nye tjenester, og skape helt andre typer opplevelser for kundene.

– Det medfører at vi har behov for en mer effektiv organisasjon, der riktig kompetanse er på plass, slik at beslutninger tas raskt og medarbeidere jobber med det som gir mest verdi for kunden. Derfor begynner vi nå å se på endringer internt i organisasjonen, skriver Rodgers.

Kommunikasjonssjef Jan Christian Thommesen i Ikea Norge forteller til E24 at Rodgers er i møter med fagforeninger.

– Nå er vi akkurat i starten av prosessen. Det er litt for tidlig å si hvilke type stillinger som kan bli fjernet, og hvor mange som kan komme til å miste jobben, sier Thommesen til E24.

Omrokkeringen er en del av en større endringen av møbelgiganten. Ikea globalt anslår at 11.500 nye stillinger vil bli skapt og at rundt 7.500 stillinger kan bli fjernet.

Ikea Norge kan komme å fjerne rundt 20 av 3150 stillinger, men oppretter samtidig cirka 100 nye stillinger. Dermed kommer Norges-avdelingen totalt ut med 80 nye stillinger.

– Vi må levere bedre

Han opplyser at til de nye stillingene vil man søke etter ansatte med kompetanse innen digitalisering og kompetanse på å sette kunden i sentrum.

– Vi må levere bedre enn det vi har gjort. For å møte kundenes forventninger, må vi bli sterkere på digitalisering. Da må vi ta digitaliseringen inn i kjernen, sier Thommesen.

Han peker samtidig på at Ikea vil søke etter nye ansatte med kompetanse innen personalisering, dataanalyse og hjemleveringsnettverk.

– Vi forsøker å skape et nytt Ikea. Vi ser at vi må endre oss raskere i takt med kundenes forventninger. I dag har kundene andre forventninger enn da Ikea ble etablert. Det handler om å gjøre oss relevante for de neste 75 årene, sier Thommesen.

Ikea Norge har sett omsetningen øke år for år, og solgte flatpakkede møbler for over åtte milliarder kroner i fjor. Resultatet går derimot motsatt vei.

Les også

Ikea starter gjenbruksbutikk – kjøper tilbake gamle møbler

I sommer satte møbelaktøren i gang et treårig endringsprogram, med mål om å endre virksomheten totalt. Formålet med endringsprogrammet er ikke å redusere kostnader, ifølge selskapet.

– Også IKEA-markeder med høye marginer går nå i gang med å organisere virksomheten for å være relevante, både i dag og om 75 år. Vi må alle gjøre interne grep for å skape bedre kundeopplevelser, både på nett og i varehusene våre, skriver Rodgers.

Les også

Ikea stopper byggingen av nytt varehus i Danmark

Les også

Ikea-sjefen lover lønnsomhet innen tre år – ekspert usikker

Les også

Ikea med salgsrekord

Her kan du lese mer om

  1. Ikea
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Tillitsvalgt: – Noen ansatte er urolige

  2. Telenor skal spare en ny milliard: Kutter 3.000 flere årsverk

  3. Ikea-sjefen lover lønnsomhet innen tre år – ekspert usikker

  4. Annonsørinnhold

  5. Ikea tjener mer penger i Norge - men færre besøker butikkene

  6. Det offentlige blir mer digitalt: – Utfordring å hente ut gevinstene