Kolberg: – Merkelig av Baksaas

Martin Kolberg (Ap) reagerer sterkt på at tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sier han er glad for at han holdt tilbake informasjon i Vimpelcom-saken.

UENIGE OM VIMPELCOM-HØRING: Tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas (t.v.) under den åpne høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen i januar. Komiteleder Martin Kolberg (Ap) reagerer på at Baksaas holdt tilbake opplysninge, uten å ta forbehold.

Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
Publisert:

– Baksaas' uttalelser er merkelige i lys av at han i høringen sa at han la fra seg all taushetsplikt uten forbehold. Jon Fredrik Baksaas møtte opp i høringen og sa at han skulle si alt. Det la vi selvfølgelig til grunn at de gjorde, sier leder Martin Kolberg i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til Dagens Næringsliv.

I et leserinnlegg i DN 17. desember hevder Baksaas at det var riktig å holde tilbake informasjon i stortingshøringen i januar. Han sa til DN at han ikke vil bli kalt en løgner og manipulator.

– Jeg vil ut av karakteristikkene som løgner og manipulator og en som har snakket usant og drevet en dekkoperasjon under forrige høring, sier han til DN i forbindelse med innlegget.

Les også

Likestillingskritikere endelig fornøyd med Telenor

– Lite tillitsvekkende

Kolberg vil ikke kommentere disse uttalelsene fra Bakaas, men viser til at komiteen sitter på skriftlig dokumentasjon på at han ikke har snakket sant.

– Jeg vil ikke komme med karakteristikker og mener Baksaas' uttalelser taler for seg selv, sier Kolberg.

En rekke andre komitémedlemmer reagerer også på at Baksaas nå hevder det var riktig å holde tilbake informasjon i stortingshøringen.

– Det er lite tillitvekkende at Baksaas justerer sin beklagelse. Hele innlegget bærer preg av å være nok en bortforklaring, sier komitémedlem Per Olaf Lundteigen (Sp).

Stortingets andre høring i Vimpelcom-saken er utsatt på ubestemt tid som følge av en forespørsel fra Riksadvokaten.

Les også

Utenlandsk bekymring for Vimpelcom-høring

Les også

Kilder til VG: Telenor-ansatte skal ha varslet om mistenkelige Vimpelcom-regninger

Les også

Dette angrer han mest på

Her kan du lese mer om