USA ilegger Odebrect milliardbot

En dommer i USA har bøtelagt det brasilianske entreprenørselskapet Odebrecht over 22 milliarder kroner for omfattende bestikkelser. 

IKKE MED: Brasils president Michel Temer gikk i forrige uke ut med en kunngjøring hvor han nektet for at han er involvert i den omfattende korrupsjonsskandalen som inkluderer to brasilianske selskaper og mange høytstående politikere
Publisert: Publisert:

Boten kommer etter at amerikanske og brasilianske myndigheter i forrige uke godkjente Odebrechts forespørsel om å redusere summen. Påtalemyndigheten ønsket en nær dobbelt så høy bot, men myndighetene kom fram til at konglomeratet ikke har råd til å betale en større sum.

Selskapet har tilstått at det hadde et bestikkelsessystem på flere millioner dollar for å få over 100 offentlige byggekontrakter i tolv land.

Boten på 2,6 milliarder dollar skal deles på tre land. Nær 2,4 milliarder dollar går til Brasil, 116 millioner til Sveits og 93 millioner til USA. Odebrecht må betale USA før 30. juni og minst samme sum til Brasil før utgangen av 2021.

Les også

Apple snuser på kriserammede Toshibas kronjuvel

Les også

Åtte statsråder i Brasil etterforskes for korrupsjon

Les også

Amerikanernes kredittkortgjeld nærmer seg finanskrisenivå

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om