Cecilie Fredriksen: - Fiskeoppdrett er det jeg ser mest potensial for i fremtiden

Fredriksen-arvingen har stor tro på laksenæringens fremtid.

TALTE: Cecile Fredriksen får mikrofonen på, i forbindelse med at hun skal på podiet under NHHs konferanse i Bergen onsdag.
Publisert:

BERGEN (E24):– Why salmon? Hvorfor gjøre langsiktige investeringer i en så syklisk bransje som laks?

Det var spørsmålet Cecilie Fredriksen innledet med under sitt foredrag på Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen i dag.

– Fokus på laks

Marine Harvest er eid av John Fredriksen. Begge Fredriksens tvillingdøtre er styremedlemmer i flere av farens selskaper, men er ikke ofte å se i mediene.

I dag var det Cecilie Fredriksen som åpnet foredraget om Marine Harvests virksomhet.

- Å reise ut for å snakke om selskapet som du har gjort her i dag, er det noe du vil gjøre oftere?

- Jeg håper det. Det er jo egentlig første gang jeg gjør det, sier Cecilie Fredriksen til E24.

Les også

Seadrill-sjefen om Fredriksen: Har sagt jeg bruker penger som en full sjømann

«Ganske sentral»

Tidligere i år kom nyheten om at Cecilie Fredriksen trakk seg fra sine styreverv i brønnteknologiselskapet Archer og boreselskapet North Atlantic Drillings. Forklaringen var at hun ville «fokusere på andre forpliktelser og aktiviteter, inkludert i de relaterte virksomheter».

BERGEN-BESØK: Cecilie Fredriksen flankert av rektor ved NHH Frøystein Gjesdal (til venstre) og konsernleder i Marine Harvest, Alf- Helge Aarskog.

Fredriksen påpeker at hun har sittet som styremedlem i Marine Harvest siden 2007, og dermed anser seg som «ganske sentral».

– Det er vel en av businessene våre jeg setter mest fokus på. Grunnen er at fiskeoppdrett er det jeg ser mest potensial for i fremtiden. Det har med befolkningsvekst og bærekraft å gjøre, som jeg har snakket om her i dag, sier Fredriksen.

Les også

Jevn fart i Seadrill-resultatene – Men selskapet utsetter leveringen av to av tre nybygg

Datter av «JF»

I tillegg til å snakke om laksemarkedet, fortalte Fredriksen-arvingen at deres strategi er å diversifisere investeringene. Derfor gikk Fredriksen-gruppen i fjor inn i eiendomsbransjen.

Derfor var hennes far, «JF» som hun kalte ham fra podiet – bedre kjent som John Fredriksen for oss andre – også raskt ute da muligheten for å investere i lakseoppdrett «came knocking on the door» i 2005, som datteren beskriver det til NHH-publikumet.

– Det er en investering vi ikke angrer på i dag, sier Fredriksen. Ifølge henne tjener selskapet nå 10 millioner kroner om dagen.

PÅ PODIET: Cecilie Fredriksen under sitt innlegg på NHH-konferansen onsdag.

Med hovedkontor i Bergen, er Marine Harvest verdens største aktør innen oppdrettslaks, og omsatte for 25,5 milliarder kroner i fjor. Selskapet er børsnotert både i Oslo og New York. For noen uker ble det klart at de restrukturerer sin virksomhet i Chile på grunn av for høye driftskostnader.

Paven spiser norsk laks

Konsernleder Alf-Helge Aarskog sier ambisjonen er at Marine Harvest skal lede den «blå revolusjonen», og oppfordret NHH-studentene til å komme og jobbe for dem.

Etterspørselen etter sunne proteiner vil øke, og å produsere fisk krever mindre ressurser enn kjøtt, var budskapet til Aarskog.

Marine Harvest er ikke lenger bare en lakseoppdretter. Selskapet har begynt å produsere sitt eget fôr, i tillegg til å produsere de ferdige produktene som skal ut til forbrukerne. Slik er planen å kutt kostnader og samtidig vinne nye markedsandeler både i Asia og USA. Og i Vatikanet, som Fredriksen også gjerne skryter av.

– Paven spiser laks fra Marine Harvest. Er det bra nok for han, er det bra nok for oss, sa Cecilie Fredriksen.

Les også

Seadrill-sjefen om Fredriksen: Har sagt jeg bruker penger som en full sjømann

Les også

Seadrill har klart å utsette to av tre nybygg: Varsler tøffere tider

Les også

Fredriksen-skip hugges opp på stranden

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om