Aftenposten: Norgesgruppen planlegger netthandel for mat

I dag tilbyr ingen av de store dagligvarekjedene i Norge netthandel. Nå kan Meny være først ute med å selge matvarer på internett.

BESTILL OG PLUKK OPP? Ifølge Aftenposten vurderer Meny en netthandel-løsning hvor de kjøper varer på nett, for så å hente dem selv senere.
Publisert:

Meny, som er en del av Norgesgruppen, har konkrete planer om å sette i gang en netthandelsløsning der kunder kan klikke seg gjennom vareutvalget fra sofakroken. Det skriver Aftenposten i tirsdagens papirutgave.

Aftenposten viser til kilder. Stemmer opplysningene, blir dette i så fall første gang en av de store kjedene tar steget og satser på netthandel med dagligvarer.

Meny ser ifølge Aftenposten for seg en løsning der kundene bestiller og betaler varene på nett, og henter dem i butikken.

Det er altså foreløpig ikke snakk om hjemmelevering.

Les også

Valutajusteringer kan gi nytt matpris-hopp

Det finnes allerede flere tilbud for hjemmelevering på matvarer i Norge.

Både Kolonial.no og Stein Erik Hagens Marked.no leverer varer hjem til kundene. Det er derimot ingen av de tre store matvarekjedene, Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop, som per dags dato tilbyr matvarehandel på nett.

Viktig å tilby noe nytt

Overfor Aftenposten vil ikke Bård Gultvedt, direktør for samfunnskontakt i Norgesgruppen, bekrefte noe som helst:

– Meny har ikke bestemt seg for noe som helst når det gjelder netthandel.

Les også

Frykter Norgesgruppen får «ølmonopol»: – De lukker hele systemet

Dagligvareekspert Erik Fagerlid i PA Consulting har tidligere sagt til E24 at det er et tidsspørsmål før en av de store ruller ut en nett-satsing.

Vil ha folk i butikk

Karl Munthe-Kaas, daglig leder av netthandelselskapet Kolonial.no, har tidligere sagt til E24 at han mener butikkene aller helst vil at kundene skal handle i butikken og ikke på nett.

– Kjedene vil ha folk i butikk for da kjøper vi mer. Det er mer impulskjøp, og vi handler gjerne oftere og mer ustrukturert.

Les også

Dagligvareekspert om Coop-avgangen: - Et svært uheldig tidspunkt

Munthe-Kaas sier derimot at han ønsker nye konkurrenter velkommen i kampen om netthandel.

– Vi konkurrere allerede på pris og tilbud med de vanlige kjedene. Dersom disse gikk inn i netthandel er det klart at totalandelen på nett vil øke, og det kan øke omsetningen i vårt selskap.

Les også

Frykter Norgesgruppen får «ølmonopol»: –  De lukker hele systemet

Les også

Kaffebrenneriet tjener godt på kaffetørste nordmenn

Les også

Fortsatt nedgang i kyllingsalget

Publisert: