Saab med i konkurransen om kjempekontrakt i USA

Svenske Saab er blitt kvitt en av sine argeste konkurrenter i kampen om å levere USAs neste opplæringsjagerfly. Dermed kan framtidige norske jagerpiloter bli lært opp i svenske fly.

MED I KAMPEN: Sammen med Boeing er Saab med i kampen om å levere USAs neste opplæringsfly. Saab produserer også Gripen-kampfly.
Publisert: Publisert:

Sammen med den amerikanske flygiganten Boeing har det svenske selskapet, som blant annet lager jagerflyet Gripen, lagt inn anbud på å levere det amerikanske luftforsvarets neste jetdrevne opplæringsfly.

I første omgang dreier det seg om 350 fly og en kontrakt som er verdt omtrent 90 milliarder svenske kroner. Antallet fly kan potensielt øke til 1.000, skriver Svenska Dagbladet.

I dag blir framtidige jagerpiloter fra USA og en rekke allierte land, blant dem Norge, lært opp på Sheppard-basen i Texas med aldrende fly av typen T-38 Talon.

General Dynamics har nå trukket seg fra kampen om å levere de nye flyene. Dermed gjenstår anbud fra Saab/Boeing, Textron AirLand, Northrop Grumman/BAE Systems/L-3 og Lockheed Martin/KAI, skiver bransjenettstedet Defence News.

Les også

Sverige dropper å konkurrere om dansk jagerflyavtale

Les også

Saab vil selge jagerfly i Øst-Europa

Les også

Brasil storhandler svenske jagerfly

Publisert: