Ringnes-selskap kjøper Löwengrip Beauty

Den svenske bloggdronningen Isabella Löwengrip selger kriserammet selskap til Norge.

KJØPER: Christian Ringnes er blant eierne i selskapet som nå har kjøpt «Blondinbellas» kosmetikkselskap.
Publisert:

Norske Dermanordic kjøper alle aksjene i Löwengrip Beauty og inngår samtidig et langsiktig samarbeid med grunnleggerne Pingis Hadenius og Isabella Löwengrip. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

– For oss er dette et spennende oppkjøp. Dette er et stort svensk varemerke, der vi nå kommer i førersetet. Vi kjenner produktene og selskapet bra, og har vært distributør siden 2018, sier Henning Nielsen, administrerende direktør i Dermanordic til E24.

– Grunderne kom til et punkt der de følte at de måtte ha med en industriell eier for å løfte det til neste nivå.

– Vi har en sterk forankring i Norden, som også blir vårt hovedfokus, sier Nielsen.

Dermanordic eies blant annet av investor Christian Ringnes og døtrene Isabelle og Anette Ringnes.

I januar postet Isabelle Ringnes et bilde på sin Instagram-profil av henne og faren sammen med grunnleggeren Löwengrip og Hadenius:

Exciting day with the inspiring and clever women behind the great skincare products @lowengrip. Dermanor (in which I'm a board member) distributes their products, amongst many other amazing brands, in the Nordics🌟 @hadeniuspingis @isabellalowengrip

E24 har vært i kontakt med både Christian Ringnes og Isabelle Ringnes. Ingen av dem ønsker å kommentere saken.

Kriserammet

Den siste tiden har vært svært turbulent for forretningskvinnen. I desember ble bloggdronningens selskap Hermine Hold begjært konkurs. Den gang sa hun til Expressen at hun ville ha fullt fokus på Löwengrip Beauty i tiden fremover.

Også kosmetikkselskapet har vært i hardt vær. Blant annet har en tidligere ansatte i selskapet beskrevet tiden i selskapet som «den verste i sitt liv» til svenske SvD Näringsliv.

De ansatte har blant annet fortalt om stor misnøye, kraftig press og utfrysninger fra ledelsen. Löwengrip har overfor avisen bekreftet at selskapet har hatt utfordringer med arbeidsmiljøet.

I april i fjor skrev også svenske Expressen om at selskapet befant seg i en svært presset situasjon økonomisk, og bloggdronningens utgifter var høyere enn inntektene.

Les også

Norske bloggere selger reklame for nesten 300 millioner kroner

Store ambisjoner

Nielsen i Dermanordic er klar på at de har store ambisjoner for kosmetikkselskapet:

– Vi skal vokse. Både i Sverige hvor merket er godt etablert, men også i Norge, Danmark og Finland.

Han vil ikke kommentere kjøpssummen.

– Prosessen har ikke vært lang. Vi kjenner hverandre godt fra før av, sier Nielsen.

Les også

Krise for svensk bloggdronning: – Kunne gått konkurs

Varslet nyhet

Tirsdag morgen varslet influenseren og entreprenøren Isabella Löwengrip på bloggen sin at hun ville komme med en god nyhet i løpet av dagen.

– Det har vært en lang prosess med mange oppturer og nedturer, og endelig er vi i havn, noe som gjør meg veldig glad, skriver Lövengrip som først ble kjent som blogger under navnet «Blondinbella».

Les også

Konkurssmell for svensk bloggdronning

I en kommentar etter nyheten sier Löwengrip at etter å ha vært influenser halve livet, er det «spesielt morsomt at det er mulig å bygge opp sterke selskaper via sosiale medier».

– Det faktum at en ledende aktør som Dermanordic kjøper Löwengrip er bevis på at vi har utviklet en merkevare med produkter som står sterkt i markedet. Fra starten har vi lagt stor vekst på produktkvalitet og produksjon i Sverige, som vi vil fortsette å gjøre under Dermanordics eierskap, sier Löwengrip i meldingen.

I et innlegg på bloggen sin mandag ettermiddag skriver hun at heller ikke hun kommer til å gå ut med salgssummen.

– Jeg kommer til å ha ett eller to rolige år. Dette innebærer at jeg har null ansatte (Löwengrip Invest har blitt avviklet i løpet av høsten) og ikke noe kontor å gå til lenger, skriver hun.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om