Milliardærene

FA: Sector Alarm-gründer skal ha kjøpt Norges dyreste bolig

Milliardæren Jørgen Dahl skal være kjøperen av Thor Johan Furuholmens gigantvilla på Bygdøy i Oslo.

LUKSUS: Svømmehall, trimrom og vinkjeller er noe av det boligen byr på.
 • Martin Hagh Høgseth
 • Eirik Billingsø Elvevold
 • Amalie Frøystad Nærø
Publisert:

Lørdag ble det kjent at Thor Johan Furuholmen har solgt en større villa på Bygdøy i Oslo. Boligen er anslått å være den dyreste som noensinne er solgt i Norge.

Det skal være milliardæren Jørgen Dahl som har kjøpt boligen, opplyser kilder til Finansavisen.

Dahl er gründer og største eier av alarmselskapet Sector Alarm. Han skal være landets 44. rikeste, med en anslått formue på fem milliarder kroner, ifølge Kapital.

Ifølge FA leier han i dag en leilighet på Tjuvholmen for et sekssifret beløp i måneden. Han skal ha vært på boligjakt en periode før han fant Furuholmens bolig.

Det er ikke kjent hva Dahl faktisk betaler for boligen. Ifølge Finansavisen blar han opp rundt 230 millioner kroner. Dagens Næringsliv på sin side erfarte lørdag at prisen var rundt 250 millioner kroner.

Les også

Hedgefondforvalter skal ha solgt tidenes dyreste bolig

– Enorm bunke med penger

Anders Langtind i Privatmegleren ønsket lørdag ikke kommentere prisen til E24, ut over at den er «i den størrelsesorden». Han har solgt boligen sammen med Nils Nordvik i Nordvik Eiendomsmegling.

– Det er en enorm bunke med penger, men dette er verdt hver eneste krone hvis man først har muligheten, sa Langtind til E24.

Lørdag var det ikke kjent hvem som hadde kjøpt boligen, utover at Langtind bekreftet at det dreier seg om en norsk familie, bosatt i Oslo.

– Jeg tror kjøper egentlig bare gikk inn hoveddøren og ble forelsket. Han bestemte seg i løpet av tre dager. De er verdens heldigste gjeng, og jeg er ordentlig sjalu, sa Langtind.

BYGDØY: Luksusboligen ligger i vannkanten på Bygdøy.

– Finnes nesten ikke ord

Den gigantiske luksusboligen, som ble bygget i 2007, har et bruksareal på rundt 1.229 kvadratmeter og ligger helt i vannkanten med utsikt mot Aker Brygge, Bjørvika, Hovedøya, Lindøya, Nakkholmen og Nesoddlandet.

Selve eiendommen består av to separate bygninger, og bygningsmassen består av fem etasjer. Boligen har blant annet svømmehall med spa-avdeling og hagestue, stor vinkjeller og trimrom, og har en egen gangsti ned til privat brygge med egen strandlinje og svømmebasseng.

– Jeg har jobbet som megler i 25 år. Dette er uten tvil den mest spektakulære boligen jeg har vært inne i noen gang. Det finnes nesten ikke ord, sa Langtind lørdag.

Eiendommen, som har en tomt på 8,3 mål, skal ha sol fra morgen til kveld.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Milliardærene
 2. Sector Alarm
 3. Nils Nordvik

Flere artikler

 1. Hedgefondforvalter skal ha solgt tidenes dyreste bolig

 2. Bekreftet: Prisen på Bygdøy-villa endte på 225 millioner kroner

 3. Rekordhøyt salg av luksusboliger i år

 4. Betalt innhold

  Se stor oversikt: Dette er Norges dyreste hytter

 5. Betalt innhold

  Naboer solgte for over 90 mill.: Strandeiendom steg fra 37 til 55 mill. på under tre år