Kriserammede Malaysia Airlines får utenlandsk sjef for første gang

Selskapet satser på at toppsjefen i irske Air Lingus skal få selskapet tilbake på rett kjøl.

ULYKKESFUGL: Malaysia Airlines har ikke hatt flaksen på sin side det siste året, og står nå overfor en storstilt omstrukturering.
Publisert: Publisert:

I løpet av seks måneder inntraff katastrofen to ganger for Malasia Airlines. Først gikk ett av selskapets fly ned i nærheten av Austalia, før et annet ble skutt ned over Ukraina.

I tillegg har selskapet slitt med økonomiske problemer i lang tid før ulykkene inntraff. Selskapet, som er eid av den Malysiske staten, ble som følge av dette tatt av børsen etter at aksjeprisen stupte i høst.

Når setter selskapet altså for første gang sin lit til noen som ikke er fra Malaysia, nemlig toppsjef Christoph Mueller i irske Air Lingus.

KUTTMESTER: Air Lingus-sjef Christoph Mueller.

- Vi er nå i forhandlinger med selskapet for å finne ut om han kan starte i Malasia Airlines før kontrakten hans går ut i mai, sier investeringsdirektør Khazanah Nasional i den malaysiske regjeringen til CNBC.

Overhaling

Selskapet skal under Mueller gjennomføre kutt for om lag 1,73 milliarder dollar, eller 11,42 milliarder kroner. Blant annet vil 30 prosent av de nå 20.000 ansatte i selskapet miste jobben i løpet av det neste året.

Det skriver CNBC.

- Det er utrolig viktig at vi får de beste talentene med den høyeste ekspertisen til å drive og hjelpe til med å gjennomføre restruktureringen av selskapet. Regjeringen er innstilt på å gjennomføre overhalingen av selskapet til suksess, sier statsminister Najib Razak i en pressemelding fredag.

Myndighetene ser for seg at selskapet nok engang vil være lønnsomt innen 2017.

Tilbake på børsen

I høst ble det ulykkesrammede selskapet tatt av børsen etter at aksjekursen stupte som følge av flystyrten i Ukraina. Ifølge omstruktureringsplanen regner myndighetene med at selskapet vil være tilbake på børs innen 2019, skriver CNBC.

Dette er ikke første gang Mueller har tatt over et selskap i krise. Da ha tok over Air Lingus i 2009 var selskapet på konkursens rand. I fjor gikk selskapet imidlertid med overskudd, og viste god underliggende vekst.

Også i 2009 begynte Mueller restruktureringen med å kutte flere hundre arbeidsplasser for å spare kostnader.

Les også:

Malaysia Airlines beklager «støtende» reklameBeskyldes for medvirkning til «fagforening-knusing»– Da det ble funnet 22.000 feil, sluttet vi ganske enkelt å lete etter flereKriserammede Malaysia Airlines skal kutte 6.000 ansatte

Publisert: