TV 2 skal kutte etter spørsmålsrunde

TV 2 kom ikke i mål med bemanningsreduksjonene gjennom frivillige sluttpakker. Nå må alle ansatte gjennom en spørsmålsrunde, før de får vite om de er med i den nye organisasjonsplanen etter nyttår.

FÅR OVERSIKT: Ved hjelp av spørreskjema og gjennomgang av cv'er skal TV 2 kartlegge kompetansen hos alle sine ansatte.

Foto: Emil Weatherhead Breistein NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Ifølge Dagens Næringsliv skal TV 2-ledelsen gjennomføre en større kompetansekartlegging av sine ansatte. I tillegg til å sende inn sin egen cv må de ansatte svare på rundt 30 spørsmål i et skjema som igjen skal diskuteres med nærmeste leder.

Svarene skal besvares skriftlig, og de ansatte må selv rangere hvordan de står på ulike fagfelt som erfaring med deskarbeid og rapportering ved «breaking news», kildenett, produktivitet og produksjon av godt innhold under tidspress.

– Det er tungt og forferdelig å gå inn i denne prosessen, sier klubbleder Henrikke Helland i TV 2. De ansatte synes ikke spørsmålsrunder er måten å nedbemanne organisasjonen på, og mener ledelsen heller burde benyttet ansiennitetsprinsippet.

Les også

Rolls-Royce kutter 800 jobber globalt: Tror Norge rammes

TV 2-ledelsen har laget en ny organisasjonsplan, og etter kompetansesamtalen mellom medarbeideren og nærmeste leder skal de vurdere hvem som er best egnet til stillingene som kal lysest ut før jul.

I slutten av oktober ble det klart at 71 medarbeidere i TV 2 har fått innvilget sine søknader om sluttpakke. TV 2 har som mål at i alt 177 årsverk må bort for å oppfylle spareplanen på 350 millioner kroner. Dermed gjenstår 106 årsverk.

Les også

EU er lei av at Norwegian må vente: Går til sak mot USA

Les også

Oljetillitsvalgte vil kjempe for Lofoten-utredning

Les også

Lufthansa-streiken fortsetter

Her kan du lese mer om

 1. TV 2

Flere artikler

 1. Mediekutt på nærmere én milliard i år

 2. Betalt innhold

  Over 700 jobber kan forsvinne fra Statoil og Shell Norge

 3. Betalt innhold

  Over 700 jobber kan forsvinne fra Statoil og Shell Norge

 4. Annonsørinnhold

 5. TV2 må fortsatt kutte 106 årsverk

 6. DN: Ansatt saksøker TV 2