Ryanair kansellerer under svensk pilotstreik

I flere land i Europa brygger det opp til storstreik mot Ryanair. Både svenske, tyske, irske og belgiske pilotforeninger varsler streik førstkommende fredag. 

PILOTMANGEL: 22 flyginger til og fra Sverige blir kansellert

Foto: Gleb Garanich Reuters
Publisert:,

Ryanair-trafikken vil påvirkes sterkt av streiker førstkommende fredag. Ifølge nyhetsbyrået AFP er det ventet at tusenvis av passasjerer vil rammes av streik.

Både i Sverige, Irland og Belgia er det varslet pilotstreiker. Onsdag formiddag varsler også den tyske pilotforeningen at de tar sine piloter ut i streik.

Alle selskapets avganger fra Tyskland bli påvirket av streiken som vil vare i 24 timer. Streiken starter klokken 03.00 norsk tid natt til fredag.

– Vi krever forbedringer i lønns- og arbeidsvilkår, sier Martin Locher, leder i Cockpit i en pressemelding.

Han sier videre at Ryanair ikke har vært interessert i å komme dem i møte. Locher mener flyselskapet alene er ansvarlig for at kunder blir påvirket av streiken.

Ryanair har varslet en pressekonferanse om streikene i Frankfurt klokken 13.30 norsk tid.

Streik i Sverige

Forrige uke varslet Svensk Pilotförening (SPF) at de ville gå ut i streik på fredag. Dette skjedde etter at Ryanair hadde nektet å forhandle om en tariffavtale.

22 flyginger til og fra Sverige blir kansellert som følge av streiken, skriver nyhetsbyrået TT onsdag.

Passasjerene som skulle vært med på flygingene har blitt tilbudt ombooking eller refusjon av pengene, skriver nyhetsbyrået.

– På nåværende tidspunkt foregår det ingen forhandlinger mellom SPF og Ryanair. Medlingsinstituttet (Sveriges riksmegler red.anm.) ble koblet inn forrige uke når konflikten ble varslet, sier Martin Lindgren, leder i SPF til Sveriges Radio Ekot.

Han forklarer at megleren ikke har klart å starte en megling på grunn av at Ryanair ikke ønsker å forhandle med SPF.

Den svenske streiken blir den femte i rekken av streiker Ryanair har vært rammet av de siste månedene. For første gang setter ikke selskapet inn piloter fra andre land for å fly rutene, skriver nyhetsbyrået.

Les også

Flygigant gir plasstrøbbel for Norwegian i New York

Les også

Norwegian leier inn verdens største passasjerfly

Les også

– Det skjer på et elendig tidspunkt

Her kan du lese mer om