Friele-eier kjøper Coops kaffebrenneri

Norges største kaffebrenneri kjøper nummer tre.

FRIELE OVERTAR: Coops kaffemerker skal i fremtiden produseres av Friele i Bergen, om Konkurransetilsynet godtar salget av Coop Norge Kaffe.
Publisert:

Friele-eier Jacobs Douwe Egberts overtar Coops kaffebrenneri i Oslo og flytter det til Bergen, ifølge DN.no.

Hvis Konkurransetilsynet godkjenner oppkjøpet, blir Coops kaffeprodukter fremover blir produsert av det nederlandske kaffe-konsernet som kjøpte seg inn i Kaffehuset Friele for to og et halvt år siden.

– Halv milliard

Ifølge DN vil ingen av partene opplyse om prisen nederlenderne betaler, men ifølge avisens beregninger ligger prisen på vel en halv milliard kroner.

Les også

Kaffebrenneriet tjener godt på kaffetørste nordmenn

Ifølge avisen vil tre til fem av de 16 ansatte Coop Norge Kaffe bli tilbudt sluttpakker, mens resten får tilbud om annen jobb i Coop eller gå av med pensjon.

– Skulle vi drevet videre selv, måtte vi ha bygget en ny kaffefabrikk. Kombinasjonen av den investeringen og usikkerhet knyttet til hvor store volumer kaffe man selger i fremtiden gjorde at vi måtte på en annen løsning, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop til E24.

– Beholder merkene

– Da kom Friele opp som et glimrende alternativ fordi vi får beholde kaffemerkene, noe som har vært viktig for oss, samtidig som vi får tilført et bredere sortiment av Frieles kaffemerker, legger han til.

Les også

Investorer med kaffeabstinens gir prishopp

Friele vil heretter produsere Coops tradisjonelle kaffemerker.

Takle Friis bekrefter at de fleste av de 16 ansatte i Coop Norge Kaffe vil går over i annen jobb i Coop-systemet eller gå av med pensjon, mens noen få vil få tilbud om sluttpakker.

– Også vil det bli nyansettelser i Bergen, sier Takle Friise.

Administrerende direktør Jørgen Wiig i Jacobs Douwe Egberts Norge opplyser til DN at tidspunktet passer ganske bra for Friele ettersom de mistet hele leveransen til Ica-systemet i år.

– Vi er størst på storhusholdningsmarkedet og har som mål å bli markedsleder i dagligvaremarkedet også, sier han til DN.

Les også

Friele-sjefen går av

Les også

Kaffekongen redder bakeri-drømmen i Lierne

Les også

Tjente 445 millioner på kaffehus-salget

Publisert:

Her kan du lese mer om