Scandinavian Electric selges for 430 millioner

Borea har inngått en avtale om salg av sine aksjer til Rolls-Royce.

SATSER PÅ BIL: Investor Trond Mohn kjøper seg opp i Kongsberg Automotive.
Publisert:

Borea Opportunity II AS har inngått en avtale om å selge sine aksjer i Scandinavian Electric Holding AS til Rolls-Royce. Prisen er på 430 millioner kroner.

Trond Mohn (bildet) eier 10 prosent av Borea Opportunity II som er selger.

- Godt fornøyde med utviklingen

- Vi er veldig fornøyde med utviklingen i Scandinavian Electric. Selskapet vil mest sannsynlig komme til å inngå i Rolls Royce Marine. De passer veldig godt inn i strategien deres, sier partner Harald Troye i Borea Opportunity Management til E24.

Scandinavian Electric hadde en omsetning på 405 millioner i 2007, og har 150 ansatte hovedsakelig plassert i Hordaland, men de har også en avdeling i Gdansk i Polen.

Les også: Vik-Sandvik kjøpes opp

Miljøprofil

Ifølge Troye har Scandinavian Electric en fin miljøprofil som passer for Rolls-Royce. Selskapet har klart å posisjonere seg som en ledende aktør av dieselelektriske fremdriftssystemer til det internasjonale skipsmarkedet.

- Det er gledelig å notere at Scandinavian Electric går rett inn i kjernen av Rolls-Royce sin videre satsing, noe som er viktig for oss og for de ansatte, sier Troye.

Borea er et private equity selskap som utvikler og selger selskaper. Ifølge Troye dukket det opp mange interessante industrielle interessenter, hvorav Rolls Royce var en av dem.

Les også: Fredriksen ber mektig tysk toppsjef gå

Les mer om næringsliv på E24

Til E24-forsiden

Publisert: