Boeing: - Air India er misfornøyd med Dreamliner

Det indiske flyselskapet er ikke fornøyd med kjøpet, ifølge Boeing, som lover bot og bedring.

TRØBBEL: Air India er ikke fornøyd med de 12 Boeing 787 Dreamliner de har mottatt fra Boeing.
Publisert:

- Ja, de er ikke fornøyd med påliteligheten til flyene, og det er heller ikke vi. De siste månedene innså vi at det var softwaren som måtte oppgraderes for å bøte på problemene, sier senior vice president, Dinesh Keskar til Bloomberg.

Norwegian er nemlig ikke det eneste flyselskapet som opplever problemer med Boeings Dreamliner 787. Senest i begynnelsen av februar måtte et fly settes på bakken etter svikt i software.

Kompensasjon

Det indisk-statlig eide flyselskapet har en liggende ordre på 27 Dreamlinere, og har opplevd en serie med feil siden flyene rullet inn i hangarene deres. Verst var det kanskje da to batterier tok fyr i fjor, noe som førte til at begge flyene ble satt på bakken i tre måneder.

I slutten av februar blir Air Indias 13. fly levert. The Times of India skriver i dag at Air India kommer til å søke om kompensasjon for feilene som har oppstått, og fordi flyene bruker mer drivstoff enn Boeing ga uttrykk for ved bestillingen.

På bakken

Dreamliner-flyene ble beordret satt på bakken i flere måneder i fjor vinter og vår, mens Boeing jobbet på spreng for å løse batteri-problemene og overbevise amerikanske luftfartsmyndigheter om at flyene var trygge.

En lignende batterifeil oppsto også i en Dreamliner tilhørende Boeings største kunde, Japan Airlines. Under en rutinesjekk før avgang i begynnelsen av januar så en vedlikeholdsarbeider hvit røyk utenfor cockpitvinduet, samt en advarsel om batteriproblemer.

Les også:

Norwegian: Vi har fått Irland-jaNy Dreamliner-forsinkelse for NorwegianSlik er punktligheten for Norwegians DreamlinereBoeing: - Norwegian har ikke hatt flere feil enn andreBoeing lover Norwegian bedre serviceNye batteriproblemer med Dreamliner

Publisert: