Derfor mener Telia at de bør få lov til å kjøpe Phonero

Konkurransetilsynet har varslet at Telia ikke får kjøpe Phonero. Telia skjønner ikke begrunnelsen.

MENER KONKURRANSEN STYRKES: Administrerende direktør for Telia Norge, Abraham Foss, mener konkurransen på bedriftsmarkedet vil styrkes dersom telekomselskapet får lov til å kjøpe opp Phonero. Han viser til at det er Telenor som er den dominerende aktøren på markedet.

Gorm Kallestad NTB scanpix
  • Geir Molnes
Publisert: Publisert:

Konkurransetilsynet har varslet at Telia ikke får kjøpe Phonero. Telia skjønner ikke begrunnelsen.

I fjor høst ble det klart at telekomselskapet Telia ønsket å kjøpe opp Phonero. I februar varslet Konkurransetilsynet at de vurderer å stoppe oppkjøpet, som ville doblet markedsandelen til Telia på bedriftsmarkedet til 27 prosent.

Telia har nå levert sine merknader til Konkurransetilsynet, som har varslet at de vil si nei til transaksjonen. Tilsynet har frist til 10. april med å bestemme seg.

Administrerende direktør Abraham Foss i Telia Norge mener oppkjøpet vil styrke konkurransen i markedet, fordi det er Telenor som i dag er den dominerende aktøren.

Vil ringe Telenors største kunder

– Mektige Telenor sitter i dag på 67 prosent av markedet. Ved at Telia og Phonero går sammen, vil samfunnet få en aktør som kan tilby reell konkurranse på Telenors kunder. Det er ikke tilfellet i dag, skriver Foss i en pressemelding.

Han lover å gi Telenors største bedriftskunder et bedre tilbud enn det de har i dag, dersom transaksjonen går gjennom.

Les også

Telia tapte 100.000 kunder, men tjente mer penger allikevel

– Jeg skal personlig ringe de 20 største Telenor-kundene for å gi de et bedre tilbud hos oss enn de har hos Telenor i dag. Alle andre kan selvsagt ta kontakt med oss, skriver han.

Skjønner ikke begrunnelsen

Foss skjønner ikke begrunnelsen til Konkurransetilsynet, da han mener oppkjøpet vil kunne sikre økt konkurranse mot Telenor.

– Det virker som om tilsynet er mer opptatt av konkurransen mellom de små aktørene i det lille hjørnet av markedet som ikke fullstendig domineres av Telenor, enn å legge forholdene til rette for at bransjens Goliat kan få skikkelig konkurranse, sier han.

Konkurransetilsynet har på sin side tidligere vist til at de frykter svekket konkurranse ved oppkjøpet.

– Det norske mobilmarkedet er sterkt konsentrert med Telenor og Telia som de to klart største aktørene. I bedriftssegmentet er imidlertid Phonero en utfordrer som har hatt suksess og opparbeidet seg en betydelig markedsandel, skrev konkurransedirektør Lars Sørgard i en pressemelding i februar.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Konkurransetilsynet
  2. Telia Norge
  3. Telenor
  4. Telekom

Flere artikler