Norge har den nest dyreste maten i Europa
Norsk mat er 60 prosent dyrere enn gjennomsnittet i EUs medlemsland. Men maten er enda dyrere i Sveits.
Nye tall fra Eurostat viser at det er Makedonia som har den billigste maten. Der ligger prisene 42 prosent under snittet i EU. Oversikten omfatter hele EU pluss ti andre europeiske land, og ble gjennomført av Eurostats Purchasing Power Parties-program. Undersøkelsen omfattet omkring 440 sammenlignbare matvarer.
Sveits har den klart dyreste maten med et prisnivå som ligger 72 prosent over snittet i EU. Norge kommer på annenplass.
Nederland, Hellas og Tyskland er de tre landene som ligger nærmest gjennomsnittsnivået.
Les også
Leverandørforeningssjef om utviklingen i dagligvarebransjen: – Det er en systemsvikt i markedet
Les også
– Trodde norske virksomheter ville komme høyere opp
Les også
Din Baker-sjef: – Virker som målet er å presse ut og få lagt ned lokale bakerier
Les også