Kvartalsrapporter

Rekordresultat for Nordnet

Nordnet leverte sitt beste resultat noensinne, og opplevde rekordnivå for både transaksjoner, kunder og sparekapital.

Nordnet avslutter første halvår som Norges største meglerhus. Her ved sjef for Nordnet Norge, Anders Skar.

Pedersen, Terje / NTB scanpix
 • Emilie Marie Kjøle
Publisert: Publisert:

Nordnet melder om et rekordresultat før skatt på 369,1 millioner svenske kroner (385 millioner norske kroner) i andre kvartal, i forbindelse med kvartalsfremleggelse fredag.

– Vi kan vise det beste økonomiske resultatet i Nordnets historie, der vi når nye rekordnivåer for handelsaktivitet, antall kunder og sparekapital, sier administrerende direktør i Nordnet, Lars-Åke Norling.

Den nordiske digitale banken, som er aktiv i Sverige, Danmark, Finland og Norge, hadde en omsetning på 650 millioner svenske kroner i årets andre kvartal. Det tilsvarer en økning på 75 prosent fra samme periode i fjor, ifølge kvartalsrapporten.

I tillegg melder Nordnet at de ved utgangen av juni hadde i overkant av én million kunder, samtidig som de opplevde rekordhøy handelsaktivitet med 14,5 millioner transaksjoner i kvartalet. Det er det høyeste antall transaksjoner i et enkelt kvartal for Nordnet.

I kvartalsrapporten kommer det også frem at høy netto sparing og stigende børser førte til nytt rekordnivå for sparekapital, som er på 425 millioner svenske kroner.

Høy kundetilstrømning

Den nordiske digitale banken trekker blant annet virksomheten i Norge som et av høydepunktene. Nordnet Norge hadde en omsetning på 260,5 millioner svenske kroner i løpet av årets første seks måneder, en kraftig økning fra 131,9 millioner i samme periode i fjor.

Resultat før skatt endte på 147,2 millioner svenske kroner ved utgangen av andre kvartal, en kraftig økning fra 12,4 millioner fra samme periode i fjor.

– Det er et ekstremt sterkt resultat for Nordnet som helhet, og for Nordnet Norge sin del leverte vi vårt beste finansielle resultat noensinne, sier sjef for Nordnet Norge, Anders Skar til E24.

Ifølge Nordnet-toppen har kundebasen hittil i år økt med omtrent 30 prosent, og ved utgangen av andre kvartal har de 194.900 kunder.

– Vi ser at stadig flere får øyne opp for sparing i fond og investering i aksjer, og det har vært et kvartal og halvår med rekordnivåer både når det gjelder handelsaktivitet og kundetilstrømning, sier Skar.

Les også

Nordnets derivat-kunder: Fire av fem vedder på børsfall

– Ekstraordinært sterkt

Skar opplyser videre at de forventer fortsatt god utvikling fremover, men er usikker på om det kan måle seg med det Nordnet har sett nå i andre kvartal.

– Andre kvartal var nok et ekstraordinært sterkt resultat. Det er flere grunner til det, kraftig børsfall i mars kombinert med sentralbankrenter på null og ingen avkastning på sparekonto som viktige faktorer.

Børsens meglerstatistikk for juni viste at Nordnet var Norges største meglerhus, både når det gjelder antall transaksjoner og salg.

– Vi synes det er veldig morsomt, men det er ikke noe mål i seg selv. Det viktigste for oss er at vi fortsetter å vokse, og at kundene våre lykkes når de plasserer pengene sine gjennom oss, sier Skar.

– Men vi skal kjempe om å beholde den posisjonen fremover, legger han til.

Les også

Uerfarne investorer stormer inn på børsene: – Vil ende i tårer

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Kvartalsrapporter
 2. Nordnet
 3. Fondssparing
 4. Aksjer

Flere artikler

 1. Fortsatt kundevekst for Nordnet: Vurderer å tilby boliglån i Norge

 2. Nordnets milliardverdi stiger i børscomeback

 3. Resultathopp for Storebrand

 4. Annonsørinnhold

 5. Kahoot fortsetter den eksplosive veksten

 6. Nordnet sikter mot en prising på inntil 26 milliarder før børsnotering