Elon Musk varsler kjempeinvesteringer i satellittprosjekt

Tesla-gründer Elon Musks prosjekt med å skaffe internett til de fjerneste strøk på kloden kan komme til koste opptil 30 milliarder dollar.

Tesla- og SpaceX-gründer Elon Musk har planer om å etablere et globalt nettverk av satellitter som skal sørge for internett til alle over hele jorda
 • NTB-AFP-Ritzau
Publisert: Publisert:

Musk kom med anslagene over prisen på Starlink-prosjektet han har satt i gang under Mobile World Congress i Barcelona tirsdag. Tesla- og SpaceX-direktøren sier at investeringene med å sende opp satellitter i Starlink vil bli svært høye, kanskje opptil 10 milliarder dollar før pengestrømmen i selskapet blir positiv

– Over tid vil prisen bli flere ganger høyere, omkring 20 eller 30 milliarder dollar, sa Musk som regner med at han vil ha omtrent 500.000 kunder på tjenesten i løpet av 12 måneder.

Per nå har Starlink skutt opp 1.500 satellitter i kretsløp rundt jorden. Totalt har SpaceX søkt amerikanske telekommyndigheter om å sende opp 42.000 satellitter, som skal sørge for internettdekning selv på de fjerneste stedene på kloden.

Musk er ikke uten konkurranse med sine planer. Flere andre, blant annet britiske OneWeb, er også i ferd med å etablere et globalt satellittbasert nettverk.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Elon Musk

Flere artikler

 1. Norsk SpaceX-selskap har fått navn etter Musks megaprosjekt

 2. Betalt innhold

  Aksjene som tar deg ut i verdensrommet

 3. Nasdaq satte ny rekord på positiv Wall Street

 4. Betalt innhold

  Dette bør du vite om Elon Musks kryptofavoritt dogecoin

 5. Musk vil slippe resultatpresentasjoner: – Har ikke tid