Asko er tildelt Næringslivets klimapris 2020

Asko ble torsdag tildelt Næringslivets klimapris. Prisen er et samarbeid mellom NHO, NTNU og Zero.

Asko ble torsdag tildelt Næringslivets klimapris. Her er det statsminister Erna Solberg (H) som kjører en elektrisk Asko-lastebil.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Asko er Norges største grossist og får prisen for innsatsen med å redusere klimagassutslipp fra sin virksomhet. Firmaet har 600 lastebiler på veiene og er med det en pådriver for innovative løsninger og teknologiske nyvinninger, heter det i begrunnelsen.

– Den samlede effekten av tiltakene Asko har gjennomført, vil være svært stor i Norge, sier Marius Holm, daglig leder i Miljøstiftelsen Zero

Grossisten startet tidlig å bruke utslippsfrie lastebiler og fikk med seg Scania til å utvikle batteri- og hydrogen-elektriske alternativer til dieselbruken i vanlige lastebiler.

På samme måte arbeider de nå med utvikling av selvgående, elektriske transportferjer for Oslofjorden. Asko bruker også egen vindkraft for å bli selvforsynt med fornybar kraft og bygger solcelleanlegg på taket til alle sine distribusjonslager.

Resten av de topp tre-nominerte var Bonheur med datterselskaper og Norsk Kylling.

Formålet med prisen er å sette søkelys på at næringslivet er avgjørende for å få fram ny teknologi og klimaeffektive løsninger.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Asko
 2. Norgesgruppen
 3. Zero
 4. NHO
 5. NTNU

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Hans Christian har fått ein fossilfri kvardag

 2. Zero: Regjeringens politikk bommer grovt på klimamålet

 3. 96 prosent av nykjøpte lastebilar går på diesel. Ikkje denne

 4. Oslo skjerper krav til byggeplasser: Alle skal være fossilfrie

 5. Norgesgruppen fikk et årsresultat på 3,9 mrd. i fjor