Omsetningen til Oda steg 25 prosent i fjor
Selskapet legger frem tall som viser milliardomsetning etter flere år med store tap. Nå står en tysk storsatsing på planen.
Oda omsatte i fjor for 2,47 milliarder kroner, opp fra 1,97 milliarder i 2020, som også var et rekordår. Det betyr at veksten var 25 prosent.
– Veksten fortsetter i 2022 med nytt megalager og internasjonal ekspansjon, sier Karl Munthe-Kaas, konsernsjef og medgründer, i en uttalelse.
Selskapet har lagt frem tall for fjorårets omsetning i en pressemelding, men resultatet fremkommer ikke. Året før, i 2020, endte Oda med et tap før skatt på 130 millioner kroner. Året før endte resultatet minus 176 millioner, og før det minus 190 millioner.
Skal satse stort i Tyskland
Netthandelsselskapet vil øke lagerkapasiteten kraftig og har planer om å gjøre klart et lager på 18.500 kvadratmeter på Lier senere i år.
Oda forbereder nå inntog i Tyskland, der dagligvaremarkedet er på 240 milliarder euro.
– For øyeblikket er det ingen lagre der som er i nærheten av den effektiviteten vi har på Lørenskog og snart vil ha på Lier. Vi bygger en ny infrastruktur for handel i Tyskland og vi forbereder oss på å bygge opp enormt mye kapasitet. Vi har allerede signert avtaler om å bygge flere lagre, og skal signere flere, sier Munthe-Kaas.
Netthandelsselskapet gikk utenfor landets grenser i fjor, da selskapet for første gang testet utkjøring i Helsinki-området i Finland.
Ifølge Oda har over 300.000 nordmenn hittil prøvd Oda, noe selskapet tar som et tegn på at de er i rute for å nå målet på minst 10 prosent markedsandel innen noen år.
Kjemper mot lavpriskjedene
I fjor høst kuttet Oda prisene for å matche lavpriskjedene. Større volum og effektiv lagerdrift skal ha bidratt til å gjøre priskuttene mulig.
– Og da snakker vi prisgaranti: å matche alle varene som man finner i en Rema 1000-butikk, sa Karl Munthe-Kaas i september.
Oda ble i fjor vår priset til 7,5 milliarder kroner, da selskapet hentet penger fra den japanske giganten Softbank. Verdens største teknologifond, Softbank Vision Fund, gikk inn med én milliard kroner.
Karl Munthe-Kaas har gitt seg som Oda-sjef i Norge og overlatt ansvaret til interne Kristin Thornes Woldsdal. Men han innehar altså fremdeles stillingen som konsernsjef.