Økokrim anker Rollén-frifinnelse

Økokrim anker dommen fra Oslo tingrett hvor Ola Rollén blr frifunnet for ulovlig innsidehandel i Next Biometrics Group ASAs.

MÅ I RETTEN IGJEN: Ola Rollén må belage seg en tur i retten igjen.

Foto: Siggi Bucher Reuters
  • Karl Wig
Publisert:

Økokrim opplyser at de anker dommen fra Oslo tingrett, der Hexagon-sjef Ola Rollén ble frifunnet fra anklager om innsidehandel.
– Påtalemyndigheten er uenig i rettens vurdering av bevisene i saken og i hvordan domstolen har vurdert de rettslige spørsmålene saken reiser, sier førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim i en uttalelse.

Frikjent i tingretten

Bender argumenterte i tingretten for at e-poster, lydopptak og foto viste hvordan Hexagon-sjef Ola Rollén brukte innsideinformasjon til å ulovlig hamstre 284.341 Next Biometrics-aksjer –rett før kursen føk til værs.

Men Økokrim tapte saken ettersom dommerne mente «det er overveiende sannsynlig at Rollén ikke hadde innsideinformasjon da han på vegne av Greenbridge handlet aksjer i Next».
Rollén har hele tiden nektet straffskyld.

Forsvarerne i saken vil bestride anken når den kommer.

Les også

Nederlag for Økokrim - Rollén frifinnes

Advokater varsler kamp

«Advokatene Christian B. Hjort og Knut Bergo uttaler at de er overrasket over Økokrims beslutning. I tingrettens meget klare dom ble Rollén gitt medhold på alle punkter. Rollén og hans advokater har ennå ikke mottatt noen nærmere begrunnelse for anken, men vil i tilsvaret argumentere sterkt for at lagmannsretten bør avvise anken,» skriver de i en pressemelding tirsdag kveld.

Økokrim startet etterforsking på bakgrunn av en anmeldelse fra Finanstilsynet. I forkant av dette hadde Oslo Børs varslet Finanstilsynet om mistenkelige handler i Next Biometrics Group ASA. I dommen fra Oslo tingrett 10. januar i år ble den tiltalte frifunnet for innsidehandel.

Les også

Påstand om 1,5 års fengsel: Forsvareren mener Rollén må frifinnes

Les også

Bevisene Økokrim mener avslører Rollén

Les også

Nederlag for Økokrim - Rollén frifinnes

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Innsidehandel
  2. Next Biometrics

Flere artikler

  1. Lagmannsretten godkjenner Økokrims anke i Rollén-saken

  2. Økokrim anker ikke frifinnelsen av Hexagon-sjef Ola Rollén

  3. Ola Rollén frifunnet igjen i lagmannsretten – nok et nederlag for Økokrim

  4. Annonsørinnhold

  5. Krever inntil 1,5 års fengsel for Rollén

  6. Påstand om 1,5 års fengsel: Forsvareren mener Rollén må frifinnes