Tillitsvalgte i Innovasjon Norge: – Vi er tydelig på at vi ønsker at ansettelsen revurderes

Tillitsvalgte har bedt om en redegjørelse fra ledelsen i Innovasjon Norge. – Det er mange forhold som ikke er belyst grundig nok, sier SAN-representant Håvard Næss Thomassen til E24.

FÅR SPØRSMÅL: Tillitsvalgte og styreleder i Innovasjon Norge ber ledelsen redegjøre for ansettelsen av Norges rikeste kvinne. Her Anita Krohn Traaseth i en annen anledning.

Foto: Terje Bringedal VG
Publisert:

Mandag kalte tillitsvalgte i Innovasjon Norge inn til et hastemøte med ledelsen hvor det ble bedt om en redegjørelse for ansettelsen av Ferd-arving Katharina Andresen.

Tillitsvalgte ba om fakta og dokumentasjon i saken, blant annet korrespondanse mellom søkeren og Innovasjon Norge, om stillingen var behovsvurdert, hvem som først tok kontakt og hva arbeidsoppgavene består av.

Ifølge DN anbefaler de tillitsvalgte at ansettelsen revurderes.

Håvard Næss Thomassen, som er representant for fagforeningen SAN i Innovasjon Norge, bekrefter til E24 at de tillitsvalgte står samlet om uttalelsen.

– Vi mener det er mange forhold som ikke er belyst grundig nok, og er tydelig på at vi ønsker at ansettelsen revurderes, sier Thomassen til E24.

Visste ingen ting

Les også

Innovasjon Norge lyste ikke ut stilling – ansatte Norges rikeste kvinne

Thomassen forteller at nyheten om ansettelsen av Andresen har blitt møtt med blandede reaksjoner hos de ansatte.

– Det finnes trolig tilfeller av at ansettelser har skjedd på denne måten tidligere, men ikke så mange tilfeller med paralleller til forhold i denne saken, sier Thomassen.

De tillitsvalgte har også stilt spørsmål til ledelsen om omdømmerisikoen ble vurdert.

Thomassen hadde ingen kjennskap til ansettelsen av Andresen før saken kom i media. Heller ikke andre tillitsvalgte som E24 har vært i kontakt med, visste noe om ansettelsen før DN omtalte den i et intervju med Andresen i forrige uke.

Sprikende opplysninger

Les også

Traaseth anbefalte Andresen «å se på» internship hos Innovasjon Norge

Det har stormet rundt Innovasjon Norge de siste dagene etter at E24 fredag kunne melde at det statlige selskapet ansatte Andresen i en deltidsstilling på seks måneder i HR-avdelingen uten å lyse ut stillingen offentlig.

Det ble ikke foretatt intervjuer med andre, og Innovasjon Norge har opplyst at ansettelsen skjedde fordi det oppsto et akutt behov for å avlaste HR-avdelingen.

Det har imidlertid vært sprikende opplysninger om varigheten av vikariatet, og dermed om ansettelsen er innenfor regelverket.

Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge skal ikke ha hatt kjennskap til ansettelsen før DN ringte onsdag forrige uke.

Også styreleder Gunnar Bovim i Innovasjon Norge har varslet at han ønsker en redegjørelsen om saken.

Les også

Traaseth anbefalte Andresen «å se på» internship hos Innovasjon Norge

Les også

Styrelederen vil ha redegjørelse om Andresen-ansettelse

Les også

– Dette høres ikke bra ut

Her kan du lese mer om