Forlagstoppenes mobiler ble beslaglagt

Ble inndradd under forlagsrazziaen.

FiKK BESLAGLAGT MOBILTELEFON: Konsernsjef i Gyldendal Geir Mork fikk sin mobiltelefon beslaglagt av Konkurransetilsynet da de utførte en razzia før påske.
Publisert: Publisert:

Konkurransetilsynet beslagla flere av forlagstoppenes mobiltelefoner da tilsynet aksjonerte mot bokbransjen i starten av april.

Dette bekrefter etterforskingsdirektør i Konkurransetilsynet, Arild Oma, overfor Dagens Næringsliv

-Jeg syntes tilsynet oppførte seg høvisk i denne forbindelse. Jeg har ingenting å sjule, sier konserndirektør i Gyldendal Geir Mork.

Han var en av dem som fikk sin mobitelefon beslaglagt.

- Vi fikk opplyst at det var standard prosedyre, sier administrerende direktør i Schibsted Forlag Norman Aass.

Les også

Konkurransetilsynet aksjonerer mot bokbransjen

Bakgrunn

Etter mistanker om brudd på konkurranseloven aksjonerte Konkurransetilsynet mot Cappelen Damm, Gyldendal, Aschehoug, Schibsted og Bladcentralen før påske.

- Saken gjelder distribusjon av bøker i massemarkedet, altså salg i dagligvare og kiosk, opplyste informasjonssjef i Cappelen Damm, Tone Hansen, til E24 den gang.

Forlagene ble overrasket over det uanmeldte besøket.

Bransjeaktørene er innklaget for å ha nektet levering til enkelte aktører i massemarkedet «som for eksempel dagligvarebutikker og kiosker», sa juridisk direktør i Konkurransetilsynet Karin Stakkestad Laastad.

Les også

Tipset kom fra Reitan

Tipset

Det var selskapet Interpress i Reitangruppet som varslet Konkurranstilsynet om sine mistanker.

Reitan Convenience eier Interpress, sistnevnte selskap er et distribusjonsforetak av bøker og blader til dagligvarehandelen og kiosknæringen - og dermed Bladcentralens argeste konkurrent.

E24 og Dine Penger er eid av Schibsted. Enkelte ansatte har aksjer i Schibsted.

Les også:

Coop-sjef til angrep på bokbransjenSlik er kampen om bokmarkedet- Bjørnen er ikke skutt, ennåGyldendal med vekst i to av tre divisjoner

Publisert:
Gå til e24.no