Norsk verft sikret milliardkontrakt

Verftet Vard har sikret seg en stor kontrakt med Topaz Energy and Marine.

NY MILLIARDKONTRAKT: Det norske verftet Vard har sikret seg en kontrakt med en verdi på rundt 2,4 milliarder norske kroner. Bildet viser hvordan de nye skipene skal se ut når de er ferdige.
Publisert:

Kontrakten, som omfatter bygging av 15 såkalte Modul Carrier Vessels, har en verdi på rundt 2,4 milliarder norske kroner.

Skipene skal være 123 meter lange, og 16,5 meter brede. De er designet for å navigere seg gjennom grunne elvesystemer, mens de transporterer moduler gjennom russiske farvann til oljefelt i Kasakhstan, opplyser Vard i en pressemelding.

Ni av skipene skal produseres på to av selskapets verft i Romania, mens de resterende seks skal bygges i Vietnam. Det er forventet at skipene skal være leveringsklare mellom tredje kvartal 2017 og andre kvartal 2018.

Sikrer arbeidsplasser i Romania og Vietnam

I pressemeldingen skryter toppsjef René Kofod-Olsen i Topaz Energy and Marine av den norske produsenten.

– Vards har vist fremragende håndverk og har brukt innovative løsninger gjennom denne prosessen, og vi ser frem til å videreutvikle vårt forhold med gruppen, sier Kofod-Olsen.

Administrerende direktør Roy Reite i Vard forteller at selskapet er «beæret» over at selskapet ble valgt av Topaz til å utvikle de skreddersydde fartøyene for prosjektet.

– Det bidrar også til mange jobber til våre verft i Romania og Vietnam over de neste to årene, i en tid der investeringene i nye fartøy for olje- og gass-sektoren er begrenset andre steder.

Les også

Milliardkontrakt for Vard-verft

Les også

Glemte et nummer på en konvolutt- milliardkontrakt glapp

Les også

Maritim næring: – Vi trenger tiltak nå

Publisert:
Gå til e24.no