Stayclassy-gründer får bot på 100.000: – Fortjener ikke heksejakten

Forbrukertilsynet nedjusterer boten til Stayclassy-gründer Thomas Holstad fra 400.000 kroner til 100.000 kroner.

Stayclassy.no
Publisert:

Thomas Holstad må betale 100 000 kroner for brudd på markedsføringsloven, og 200 000 kroner for hver gang han gjentar lovbruddene i fremtiden, skriver Forbrukertilsynet i en pressemelding.

Boten var tidligere på 400.000 kroner.

I desember sendte Forbrukertilsynet ut varsel om økonomiske sanksjoner til Stayclassy og selskapets daglige leder, Thomas Holstad.

Til E24 skriver Holstad:

– For å forklare det veldig enkelt har Forbrukertilsynet i denne saken veiledet Stayclassy til å bruke ordet rekordbillig som et alternativ til førpriser, dette på produkter som ble satt ned i pris og solgt rekordbillig. Men for så i etterkant si at det ble feil og med det varsle om bot fordi vi ikke fremviste førpriser.

Han mener situasjonen ikke fortjener en bot.

– Det fortjener ikke den heksejakten jeg har opplevd eller noen bot i min verden.

– Hva tenker du om at boten er redusert?

– Fra totalt 1,9 millioner i bot til 100.000 er jo et steg i riktig retning, sier Holstad.

Opprinnelig varslet Forbrukertilsynet at han måtte betale 400.000 kroner for medvirkning til villedende markedsføring, mens Stayclassy ble varslet et gebyr på 1.500.000 kroner. Kravet mot Stayclassy falt bort da selskapet gikk konkurs.

– Mangelfull og villedende informasjon

Bakgrunnen for varselet er at Forbrukertilsynet mente Stayclassy ikke hadde opplyst om førpriser, og markedsførte prisbesparelser som ikke var reelle, noe som ga kundene mangelfull og villedende informasjon om hvor stor prisbesparelsen var, skriver Forbrukertilsynet i meldingen.

Forbrukertilsynet har valgt å avslutte saken mot Stayclassy AS på grunn av at selskapet har gått konkurs, men opprettholder likevel saken mot Holstad som medvirker.

Startet ny nettbutikk

De siste dagene har Holstad reklamert for nettbutikken, «trendit.no», på sosiale medier. Nettbutikken selger blant annet solbriller og «mystery goodiebag».

«Vi har et stort nettverk av kontakter i inn- og utland med kilder som holder oss oppdatert på det som skjer innenfor ulike bransjer og interessefelt. Hos trendit.no skal du få tilgang på de nyeste trendene først i Norge hvor kvalitet og bærekraft står i fokus.», skriver Trendit på nettsiden.

Trendit eies av selskapet Luxurypet As, som igjen eies av Fredrik Kittel-Nielsen og Jeanett Brenna.

Boet er solgt

For en måneds tid siden ble det åpnet konkurs i netthandelsbutikken Stayclassy.

I mars opplyste bostyrer og advokat Andreas S. Christensen i KCO at boet er solgt.

– Vi hadde en budrunde på aktiva etter konkursåpning. Da samarbeidet vi med panthaver og bomedhjelper, og hadde forskjellige interessenter. Flere budgivere ga bud, og vi solgte til slutt til høyeste bud, sa han.

Da det ble åpnet konkurs, opplyste Asker og Bærum tingrett at selskapet hadde en gjeld på 13,9 millioner kroner. Det kom også frem at Stayclassy har eiendeler på 10,4 millioner kroner.

Holstad har promotert nettbutikken «Trendit» de siste dagene.

Bostyrer Christensen ønsket ikke å opplyse hva boet ble solgt for da E24 snakket med han tidligere i mars.

– Kjøpesummen er et resultat av en budrunde med flere aktører. Det er ikke en hemmelighet at varelageret var omfattende, men dessverre var det en del ukurans og til dels produkter som er vanskelig å realisere. Det er ikke naturlig for meg å oppgi kjøpesum, men det var et resultat av god interesse, men avspeiler det forhold at lageret inneholdt gode og mindre gode varer, sier Christensen.

Han sa videre at han har forståelse for at enkelte man reagere på at virksomheten fortsetter, selv om det juridisk sett er et nytt selskap.

– Det er viktig for meg å si at selv om vi har solgt boet til best mulig pris, så legger ikke det føringer for boets videre gransking av virksomheten i Stayclassy eller hvilke konklusjoner vi lander på vedrørende eventuelle straffbare forhold eller anbefaling om konkurskarantene.

Christensen opplyste også at han vil se nærmere på påstandene mot selskapet om kritikkverdige forhold.

– Jeg vil gi en eller flere rapporter til tingretten og kreditorer, hvor jeg vil opplyse om jeg finner grunnlag for å inngi politianmeldelse og jeg vil ta stilling til om det bør foreslås konkurskarantene.

Publisert:

Her kan du lese mer om