Lindex-eieren søker konkursbeskyttelse

Den finske Lindex-eieren Stockmann søker konkursbeskyttelse, opplyser konsernet i en pressemelding.

Lindex
 • Amalie Frøystad Nærø
Publisert:,

Svenske og finske selskaper som har økonomiske problemer kan søke «foretaksrekonstruksjon» i stedet for å gå konkurs, i de tilfellene der det er mulig at de kan overleve. Dette kan enklest sammenlignes med det som i Norge kalles konkursbeskyttelse.

– Vårt tydelige standpunkt er at Stockmann-konsernet har forutsetninger for en lønnsom forretningsdrift med de tiltakene som er satt i gang, sier styreleder Lauri Ratia.

Konsernets nettsalg har de siste ukene økt, men samtidig rammes selskapet likevel hardt av coronaviruset, ifølge selskapet.

Drastisk nedgang

Stockmann ser fremdeles på selskapet på levedyktig, og søker derfor om konkursbeskyttelse.

– Til tross for en kraftig vekst de siste ukene, kan ikke dette kompensere for den drastiske nedgangen i kundevolum i dagens situasjon, heter det i pressemeldingen.

Konsernet understreker samtidig at dette ikke rammer Lindex.

– Vi vil fortsette å utvikle Lindex-merkevaren til et stort europeisk motehus, sier Jari Latvanen, administrerende direktør i Stockmann.

– Uavhengig

Konsernsjef Susanne Ehnbåge sier i en pressemelding at coronakrisen også påvirker dem.

– Lindex er et datterselskap med en uavhengig og stabil virksomhet. Coronaviruset og dets effekter har hatt en betydelig innvirkning på detaljhandelen og oss som selskap. Men vi ser i denne ekstraordinære situasjonen at veksten på nettet er blitt ytterligere forbedret og vår strategiske innsats innen digital utvikling fortsettersier Ehnbåge.

Konsernet Stockmann kjøpte Lindex for 13 år siden, og tok samtidig kleskjeden av børs. Før dette var Lindex børsnotert i Stockholm. I august i fjor opplyste Stockmann at de så på «strategiske alternativ» for klesskjeden.

– Det er en mulighet at vi selger, men det fins naturligvis andre alternativer, sier styreleder Lauri Ratia i Stockmann til den svenske avisen Dagens industri den gang.

Her kan du lese mer om

 1. Lindex
 2. Coronaviruset
 3. Konkurs
 4. Varehandel
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Lufthansa kutter 95 prosent av flyvningene

 2. Coronaviruset fører til nedgang i flytrafikken

 3. Sverige tar drastiske coronagrep: Åpner for redusert arbeidstid og lønnskutt

 4. Annonsørinnhold

 5. Polarn O. Pyret-eier søker konkursbeskyttelse

 6. SAS og Finnair forlenger Corona-kanselleringer ut mars