Helseministeren om Vollvik-saken: – Alvorlig

Politiet vil innen torsdag morgen vurdere om Idar Vollvik vil bli begjært varetektsfengslet.

Tirsdag aksjonerte politiet mot Idar Vollviks lokaler i Fana.
Publisert:

Under dagens pressekonferanse svarte helseminister Bent Høie på spørsmål fra Dagbladet om Idar Vollviks pågripelse:

– Dette er alvorlig, dersom det viser seg å stemme, sier han, og fortsetter:

- Det å selge munnbind med et merke som gir inntrykk av å ha et internasjonalt kvalitetsstempel som den ikke har, er alvorlig. Spesielt under en pandemi, sier Høie under onsdagens pressekonferanse.

Les også

Har stanset mer enn 23 millioner munnbind på grensen

– Ikke kjent med kvaliteten

Munnbind som ikke er ment for kirurgisk eller medisinsk bruk, er bra nok for bruk i offentlig transport for befolkningen, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til NTB.

Helsedirektøren sier han ikke kan garantere munnbindene som forretningsmannen Vidar Vollvik er siktet for å ha pakket om fra ikke-medisinske til medisinske.

– Munnbindene er for to hovedkategorier. De er for medisinsk bruk og det er for ikke-medisinsk bruk. For ikke-medisinsk bruk er de er fremdeles gode for å bruke for befolkningen, for eksempel i offentlig transport, sier Bjørn Guldvog som legger til at han ikke har kjennskap om de omtalt munnbindene.

Les også

Idar Vollvik er pågrepet – aksjon mot flere adresser

Mener merkingen er gjort bevisst

Idar Vollvik er fremdeles i politiets varetekt etter at han ble pågrepet tirsdag, siktet for brudd på loven om medisinsk utstyr.

Politiet mener overtredelsen er forsettlig, og at det dreier seg om bevisst feilmerking av munnbind. Vollvik erkjenner ikke straffskyld, uttalte hans forsvarer tirsdag.

Onsdag formiddag satt forretningsmannen i nytt avhør med politiet.

– Det vil bli gjennomført et nytt avhør av Vollvik nå i formiddag. Det kommer nok til å pågå utover dagen, sier politiadvokat Sigrid Sulland i Vest politidistrikt.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiadvokaten å si noe om hvorvidt det er flere personer som er siktet i saken.

Sulland opplyser at det ennå ikke er avgjort om politiet vil begjære Vollvik varetektsfengslet.

– Det er en vurdering vi gjør forløpende basert på bevisforspillelsesfaren i saken, sier politiadvokaten.

Ettersom Vollvik ble pågrepet tirsdag morgen må han løslates fra arrest torsdag morgen dersom han ikke blir fremstilt for fengsling.

– Samarbeider Vollvik med politiet?

– Pågripelsen gikk rolig for seg, han har sittet i et avhør i flere timer og stiller til nytt avhør i dag, sier Sulland.

Vollviks forsvarer Einar Råen har så langt ikke besvart E24s henvendelser onsdag.

Publisert:
Gå til e24.no