Tyrkia-flyplass skaper trøbbel for Ving-reisende

Ving forteller at de jobber med å forklare samarbeidspartnere at Vinggruppen i Norden står på egne ben. I Tyrkia har selskapet møtt på problemer.

Publisert:

– Det er ikke snakk om noen kanselleringer, men forsinkelser til og fra Tyrkia. Dette fordi flyplassen i Antalya har vært usikker etter Thomas Cook Groups konkurs. Vi jobber nå med å forklare at Vinggruppen i Norden står på egne ben, og kan betale for seg, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving Norge til E24.

Flyet som skulle ta norske turister fra Trondheim lufthavn Værnes tirsdag gikk likevel ikke som det skulle, selv om Ving Norge hadde blitt reddet fra konkursen.

Les på E24+

Ving Norge har blitt en utbyttemaskin for et selskap i krise

Misforståelser

Flyet er satt opp for å gå fra Trondheim i dag, men har ikke fått ny tid. Røhr-Staff forteller at andre fly har gått som normalt.

– Det skal ikke være problemer andre steder eller på hotellene. Det er klart at det kan bli noen utfordringer når mediefokuset på Thomas Cooks konkurs, som kan skape forvirring og misforståelser. Vi jobber intenst med å informere både flyplasser, hoteller og andre samarbeidspartnere om at vi opererer som normalt, sier Røhr-Staff.

Også i Danmark har det kommet melding om problemer. Tre Airbus A321-fly tilhørende Thomas Cook Airlines Scandinavia kunne ikke gjennomføre sine planlagte flyginger tirsdag kveld, skriver bransjenettstedet Check-in.dk.

Årsaken er problemer med leasingkontraktene på flyene.

Les også

Ving fikk klarsignal fra konkursforvalter til å drive videre

Annet fly

Ett av disse flyene skulle egentlig fly fra Trondheim til Antalya tirsdag, men Røhr-Staff forteller at det er satt inn et annet fly som skal fly ruten frem til leasingproblemet er løst.

De andre to flyene med leasingproblemer skulle til Helsinki fra Palma de Mallorca, og til København fra samme flyplass.

Flyene er danskregistrerte, og på leasingkontrakter inngått av Thomas Cook, som har slått seg konkurs. Leasingselskapene vil nå gjøre det de kan for å sikre sine verdier, skriver nettstedet.

Natt til mandag kom beskjeden om at den britiske chartergiganten Thomas Cook var konkurs. Selskapet eier blant annet Vinggruppen, som kansellerte flyginger samme dag som konkursen var et faktum.

Les på E24+

Bloomberg-kommentar: Thomas Cooks død er rene Hemingway-fortellingen

Ny eier?

Allerede mandag kveld fortalte Vinggruppen at de fra tirsdag morgen ville gjenoppta flytrafikken, og at kundene ville få opplevelsene akkurat som bestilt og planlagt.

– I utgangspunktet er det business as usual for oss. Det blir sikkert noen små humper i veien, da vi skal løsrives fra en større gruppering og tilbake til den nordiske løsningen vi var for noen år siden, sa administrerende direktør Christian Grønli i Ving Norge til E24 tirsdag.

Nå er det konkursforvalteren som eier Vinggruppen, og som har støttet selskapet i at de kan drive videre som normalt.

Grønli har fortalt at det er flere som nå er interessert i å kjøpe selskapet, og at han regner med at en eventuell ny eier vil drive Vinggruppen videre slik den er i dag.

Før sommeren ga private equity-fondet Triton et bud på den nordiske delen av Thomas Cook. Da sa reiseselskapet at man vurderte budet. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs sa mandag til E24 at han tror Triton fremdeles er interessert.

Publisert:
Gå til e24.no