Air France parkerer sine superjumboer for godt

Air France sin flåte på ni Airbus A380-fly, verdens største passasjerfly, har blitt satt på bakken for godt og kommer aldri til å ta av igjen.

En Airbus A-380 i luften under en demonstrasjonsflyging i 2015. Flyselskapet Air France setter samtlige av sine ni fly av denne typen på bakken for godt.
Publisert: Publisert:

Det opplyser Air France-KLM-gruppen onsdag.

Det franske flyselskapet hadde opprinnelig planlagt å fase ut de enorme passasjerflyene innen utgangen av 2022. Men på grunn av coronakrisen har samtlige ni fly blitt satt på bakken. Og der blir de stående, har Air France besluttet.

Flyprodusenten Airbus kunngjorde i fjor at den stanser produksjonen av gigantflyene i 2021. Firemotorsflyet i to fulle etasjer kan ta opptil 853 passasjerer.

Men Airbus har slitt med å få solgt flyene ettersom mange flyselskaper heller foretrekker mindre, mer fleksible og bredere enetasjersfly med to motorer. Slike fly er også billigere i drift.

I Airbus' ordrebok er det nå kun ordre på ni nye fly. Åtte skal til Emirates, som eier om lag halvparten av alle A380-fly som er produsert, og ett skal til japanske All Nippon Airways.

Publisert:
Gå til e24.no