Gates kjempet mot tårene

Bill Gates tok farvel med selskapets toppsjef Steve Ballmer. Det ble et sjeldent og emosjonelt øyeblikk for Microsoft-styrelederen. 

HOLDT TILBAKE: Under talen til Microsofts aksjonærer måtte Bill Gates flere ganger stoppe opp og holde tårene tilbake.

Elaine Thompson
  • Lars Akerhaug
Publisert:

Da Microsofts styreleder Bill Gates skulle takke av selskapets toppsjef Steve Ballmer måtte han flere ganger kjempe mot tårene.

Det er The Verge som omtaler det emosjonelle opptrinnet, som fant sted under en tale til aksjonærer i selskapet tirsdag.

Han begynte med å rose Steven Ballmer og snakket om det samarbeidet de to har hatt sammen.

- Vi er opptatt av den neste toppsjefen er riktig person på riktig tid for selskapet vi begge elsker, sa Gates.

Så måtte han kjempe mot tårene. Flere ganger stopper han opp og snufser, før han kjemper seg til å fortsette.

Håndplukket

Gates og Ballmer er de to eneste administrerende direktørene i Microsofts 38 år lange historie. Det var Gates som i sin tid håndplukket Ballmer til selskapet. Han fortsetter som en betydelig aksjeeier.

GODE VENNER: Steve Ballmer ble hentet inn til Microsoft i 1980, på forespørsel fra hans kamerat fra studietiden på Harvard, Microsoft-grunder Bill Gates. I 2000 tok han over tømmene som administrerende direktør i selskapet.

Ted S. Warren

- Vi er begge fast bestemt på at Microsoft skal lykkes som et selskap som gjør verden til et bedre sted, sa Gates om Ballmer.

Avskjedsintervju

Den tårefulle avskjeden kommer etter at Ballmer ga et emosjonelt intervju om sin avgang til Wall Street Journal. Her forklarer han hvorfor han sluttet i Microsoft.

- Jeg er kanskje et symbol på en gammel tid. Uansett hvor mye jeg elsker det jeg gjør, er den beste måten for Microsoft å entre en ny æra en ny leder som vil få fortgang på endringene, sier konsernsjef i Microsoft Steve Ballmer til Wall Street Journal.

Styret og Ballmer har vært enige om hvordan IT-giganten skal komme på rett spor.

De vil fortsette satsingen på programvare, men endre ledelsesstrukturen i selskapet og fokusere mer på mobilutstyr og nettbaserte tjenester.

Men styret mente at Ballmer ikke gjorde endringene raskt nok, ifølge avisen.

Les også

Ballmer: Derfor slutter jeg i MicrosoftPå frierferd for å skaffe investeringer til U-landKronprinsen: - Jeg blir mer og mer imponert over Bill Gates

Flere artikler

  1. Ballmer: Derfor slutter jeg i Microsoft

  2. Han blir ny sjef i Microsoft

  3. Bill Gates tjente 12,54 milliarder på to dager

  4. Annonsørinnhold

  5. En av disse tre blir trolig ny Microsoft-sjef

  6. Microsoft-investorer: - Bill Gates bør trekke seg