Forretningsreisende er redde for å fly 737 Max

Boeing sliter med å gjenvinne tilliten på jobbreise-markedet. Selv etter at flyselskapet får godkjenning må de bruke tid på å vinne tilbake kunder.

Publisert: Publisert:

80 prosent av forretningsreiseledere er personlig redde for å fly Boeings 737 Max-fly. 75 prosent tror også de ansatte vil endre reiseplanene for å slippe å reise med den omstridte flytypen.

Det kommer frem i en undersøkelse gjort av amerikanske Global Business Travel Association for Financial Times.

Kan koste dyrt

737 Max er i hardt vær etter at flytypen styrtet to ganger siden oktober. 346 mennesker døde i ulykkene. Alle Boeings fly av samme type ble satt på bakken i mars for sjekk og oppdatering av operativsystemet.

Engstelige passasjerer skyr Boeing 737 Max

I tillegg til oppdateringene er forbrukertillit enda en faktor flyprodusenten må legge til i regnskapet over hvor mye ulykken har kostet selskapet.

Ifølge Financial Times bidrar forretningsreisende til en stor del av Boeings inntekter og deres tillit er viktig for selskapet.

Må gjenvinne tillit

Boeing-sjefen har påpekt at merkevaren har blitt skadet av ulykkene.

– Vi skal gjøre alt for å gjenvinne tilliten til våre kunder og flypassasjerer, sa konsernsjef Dennis Muilenburg i april, ifølge Financial Times.

En tidligere undersøkelse gjort av Atmosphere Research Group viser at bekymringen ikke bare gjelder for jobbreisende. 20 prosent av amerikanske flypassasjerer vil unngå flytypen i seks måneder etter at selskapet får godkjenning.

To tredjedeler av dem som svarte på en annen undersøkelse gjort av UPS svarte imidlertid at de aldri sjekker hvilken flytype som er satt opp når de booker flyreiser.

Les også

Boeing-leveransene halvert på et år

Venter på godkjenning

Boeing venter på godkjenning fra myndigheter før de kan få en oppgradert versjon av 737 Max i luften igjen. Det er ikke klart når de er klare for å ta imot passasjerer igjen.

Flere flyselskaper har tatt forholdsregler og kansellert flyginger som var planlagt med den ulykkesrammede flytypen. Blant annet har amerikanske Southwest Airlines kansellert alle sine flyginger med 737 Max frem til september.

26. juni skal den internasjonale flytransportforbundet IATA holde en samling for å diskutere hvordan man skal gjenopprette tilliten blant flyselskapene og offentligheten.

1. juni sa flyforbundet at det kan ta minst ti uker for flyet får godkjennelse til å fly igjen.

Publisert:

Her kan du lese mer om