Nå eier staten halve Hafjell og Kvitfjell

Petter Stordalen og Anders Buchardt ønsket å kjøpe seg videre opp i Alpinco. Forsøket endte isteden med at duoen solgte eierandelene til det statlige investeringsselskapet Investinor, skriver Finansavisen.

STATSEID: Staten eier nå halvparten av Gudbrandsgard hotell i Kvitfjell, sammen med skianleggene på Kvitfjell og Hafjell, etter at Petter Stordalen og Anders Buchardt har solgt.

Geir Olsen
  • E24
Publisert:

– Det var en erkjennelse av at det er bedre å ha en stor eier enn to middels store. Valget sto mellom om vi skulle kjøpe oss opp og bli største aksjonær, eller om vi skulle selge oss ned og muliggjøre at Investinor ble den store førende aksjonæren, sier Anders Buchardt til Finansavisen.

Alpinco eier skianleggene på Hafjell og Kvitfjell, et bookingselskap, Gudbrandsgard Hotell og eiendom på Kvitfjell. Nedsalget fra Stordalen og Buchardt medfører nå at Investinor er største eier med en eierandel på 49 prosent (tidligere 34 prosent), det maksimale det statlige selskapet kan eie i en enkelt bedrift.

Les også

Stordalens alpint-satsing fortsetter å tape penger

– Det er ikke om å gjøre for oss å være største aksjonær. Vi var ikke nødt til å kjøpe, men vi valgte å ta ansvar, i og med at vi etter vår vurdering fikk kjøpt aksjene til en attraktiv pris, sier investeringsdirektør Jan Hassel i Investinor til Finansavisen.

Basert på PASABs salg av aksjer, investeringsselskapet til Stordalen og Buchardt, prises Alpinco nå til rundt 280 millioner kroner. Da selskapet ble opprettet i 2012 var prisen høyere, nærmere 345 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Les også

- Hafjell-eier saboterer sykkeltilbudet

Den opprinnelige planen til Alpinco var å slå sammen tre til fem alpindestinasjoner, effektivisere driften, og til slutt ta selskapet på børs eller selge det samlet med gevinst. I stedet har har Alpinco bare medført utgifter for eierne så langt. I fjor gikk hele Alpinco med 20,1 millioner kroner i minus på bunnlinjen.

Les også

Stordalens alpint-satsing fortsetter å tape penger

Les også

Her holder Stordalens stunt på å gå fryktelig galt

Les også

DN: Selger Norges nest største kjøpesenterkjede

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Full strid om styrelederen i Alpinco - ble kastet

  2. Svindal og Buchardt skal bygge fritidsboliger for 900 mill.

  3. Resultatfall på 48 millioner kroner for Alpinco

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Dette er selskapene som gjorde Tom Hagen til en av Norges rikeste menn

  6. Stordalen og Buchardt kjøper Otium-eiendommer