Ryanair-sjefen mener Norwegian er i ferd med å gå tom for penger

– Norwegian har gigantiske flybestillinger som det ikke har penger til å betale for, sa Ryanair-sjef Michael O'Leary fredag

PENGEKNIPE: Ryanair-sjef Michael O'Leary mener Norwegian er i en alvorlig pengeknipe.
Publisert:

Ryanair-sjef Michael O'Leary mener Norwegians finansielle situasjon er så anstrengt at det ikke kan betale for de enorme flyordrene selskapet, skriver TravelWeekly.

– Norwegian vil gå tom for cash i løpet av fire-fem måneder. De famler rundt i blinde daglig, sier O'Leary, gjengitt av TravelWeekly.

– Dårlig skjult hemmelighet

Sjefen for det irske lavprisselskapet mener det er en dårlig skjult hemmelighet i flybransjen at både Norwegian og konkurrenten Monarch sliter finansielt.

– Det er ikke sikkert selskapene overlever vinteren, slår han fast.

Norwegians pressekontor på sin side avkrefter til nettstedet påstandene og sier de «ikke har rot i virkeligheten.»

Les også

Norwegian snuste på kreditorgrensen – men salget av bankaksjer ga dem pusterom

– Norwegian har tjent penger de siste 10 årene og har sterk likviditet. I tillegg eier selskapet en betydelig andel av Bank Norwegian med en markedsverdi på over 17 milliarder kroner, sier en pressetalsmann til nettstedet.

Norwegian sier til E24 at det ikke ønsker å kommentere saken ytterligere, og henviser til kommentarene fra det britiske pressekontoret.

Samarbeid med Norwegian

Det kom ikke som noen overraskelse da Ryanair i juli bekreftet at de arbeidet med å inngå en såkalt feeder-avtale med Norwegian. Avtalen skal innebære at de reisende på Ryanairs omfattende rutenettverk i Europa kan fraktes videre på Norwegians stadig voksende langdistansenettverk.

Les også

Ryanair-sjefen bekrefter mulig trafikkavtale med Norwegian

Under fredagens pressemøte kom saken igjen opp i lyset.

– Vi snakker fremdeles med Norwegian om en avtale, men jeg er ikke sikker på at de fortsatt har flyvninger om 12 måneder, sier han.

Svakt resultat

Da Norwegian i juli presenterte sitt andre kvartalsresultat ble det av analytikere betegnet som skuffende, svakt og rotete.

Like etter snakket E24 med analytiker i Norne Securities Karl-Johan Molnes som gikk til angrep på Norwegians strategi, og mente forretningsmodellen til Norwegian ikke fungerer finansielt.

Norwegian var ikke særlig imponert over innspillet og mente det er like mange meninger om Norwegian som destinasjoner i rutenettet deres.

Les også

Bloomberg: Norwegian-konkurrent vurderer å selge

Les også

Avinor mener luftfarten kan kutte 30 prosent av utslippene innen 2030

Les også

Kjos har tapt 1,5 milliarder på et drøyt år

Publisert: