Norske helseapp henter 45 millioner: Leverer medisin på døren

Norske Nurx velter om på amerikansk helsevesen, når de leverer p-piller og forebyggende hiv-medisin rett hjem.

STORSTILT BESØK: Nurx var blant gründerne som møtte Jonas Gahr Støre da han besøkte Silicon Valley tidligere i år.

Foto: Shifter.no
  • Per-Ivar Nikolaisen (Shifter)
Publisert: Publisert:

Helseappen Nurx har vokst raskt siden appen ble lansert i 2014. Nå viser det seg at anerkjente Union Square Ventures ønsker å være med på det norske startupeventyret. De går nå inn med 5,3 millioner dollar i oppstartsbedriften som nordmennene Hans Gangeskar og Edvard Engesæth står bak. Investeringen skal ha blitt gjort tidligere i år, men først nå har Nurx valgt å gå ut med det. Det er nettstedet TechCrunch som bringer nyheten.

– Vi innså at det var visse ting i helsevesenet folk bare ville få gjort unna, uten nærmere undersøkelse. Prevensjon er helt klart en av disse, sier gründer Hans Gangeskar til TechCrunch. Han er utdannet jurist og dataingeniør, og har bakgrunn fra suksesstartupen uBiome.

Ideen

Edvard Engesæth er lege, og opplevde til stadighet at venner og kjente henvendte seg til ham da de trengte påfyll av p-piller. Og i USA er det krevende.

– I Norge er det ikke vanskelig å få prevensjon, men slik er det ikke her i USA. Hvis du ikke har forsikring eller mulighet til å dra til legen risikerer du å ikke få prevensjon, og i verste fall en uønsket graviditet, sa Engesæth til VG da avisen besøkte dem på kontoret deres i Silicon Valley tidligere i år, og la til:

– For å forbedre helsevesenet tror vi man må rive ned gamle strukturer og bygge opp ting på nytt.

Les også

Solcelle-selskap henter 22,5 millioner kroner

Nurx lar brukerne logge seg på appen, de fyller ut enkel info, så går dette ut til et nettverk av leger, som skriver ut resepten. Deretter sendes p-pillene hjem på få timer. Selskapet har også utvidet til å levere forebyggende hiv-medisin hjem på døra. Og de kan lett utvide dette til å gjelde også andre områder, ifølge TechCrunch.

Trenger ingeniører

Selskapet er også vært med i akselerator-programmet Y Combinator i Silicon Valley. Her får man blant annet møte potensielle storinvestorer.

Pengene selskapet nå henter fra Union Square Ventures, skal gå til forskning og utvikling, blant annet til ansettelser av flere programmere, ifølge nettstedet mobi health news.

Partner Andy Weissma i Union Square Ventures sier følgende om Nurx (best på engelsk):

«Nurx is building transformative technology that changes the way people interact with health care, leveraging messaging platforms, mobile apps, bots, and embedded systems to lower costs and simplify the patient experience through telemedicine.»

Shifter har vært i kontakt med gründerne i Nurx, men de ønsker i denne omgang ikke kommentere saken.

Saken ble publisert først på shifter.no, et nytt nettsted om startups og den nye økonomien.

Les også

Kjendis-effekt for nettbasert markedsplass

Les også

Virke-direktøren: – Politikerne må bestemme seg for hva de vil med handelsnæringen

Les også

Næringslivstopper går inn i gründerfond

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Gründere
  2. Silicon Valley
  3. Teknologi

Flere artikler