Lego sier opp 1.400 ansatte

Den danske leketøysgiganten Lego mener organisasjonen er blitt for kompleks, og sier opp åtte prosent av de ansatte.

KUTTER STABEN: Lego-konsernet sier opp ansatte for å gjøre organisasjonen mindre kompleks. Dette er roboten Vernie, fra Lego Boost-serien.
Publisert:

Lego-gruppen, kjent for sine fargerike plastklosser, må si opp 1.400 ansatte eller drøyt åtte prosent av hele staben.

Det skriver det Billund-baserte konsernet i en melding.

Konsernets inntekter falt i første halvår sammenlignet med året før.

Lego har bygget opp en kompleks organisasjon for å støtte opp under selskapets vekst, og nå mener selskapet at kompleksiteten gjør det vanskelig å vokse videre.

– Vi har nå trykket på omstart-knappen for hele konsernet, sier Legos styreleder Jørgen Vig Knudstorp.

– Vi vil bygge en lettere og mindre komplisert organisasjon enn vi har i dag, sier han.

Dette vil også kunne kutte kostnader, påpeker selskapet, som har 18.200 ansatte før kuttene som ble kunngjort tirsdag.

De 1.400 ansatte som skal sies opp vil få sluttpakker og hjelp til å finne nye jobber. De fleste av disse må gå i løpet av året.

– Vi er veldig lei for å gjøre endringer som kan innvirke på livene til mange kolleger, sier Knudstorp, som tidligere var konsernsjef i Lego.

Av totalen skal mellom 500 og 600 stillinger fjernes i Danmark, hvor selskapet har 4.500 medarbeidere, ifølge Berlingske Tidende.

Lego hentet nylig inn Niels B. Christiansen som ny konsernsjef fra 1. oktober. Han har jobbet ni år for Danfoss og tar over for Bali Padda, som bare har sittet siden nyttår, etter å ha tatt over rollen fra Jørgen Vig Knudstorp.

Resultatet svekket

Selskapets omsetning falt med fem prosent til 14,9 milliarder danske kroner i første halvår sammenlignet med fjoråret, og resultatet etter skatt falt tre prosent til 3,4 milliarder danske kroner i samme periode.

Det er første gang selskapets inntekter faller på 13 år, ifølge Marketwatch. Men veksten i inntektene har stanset noe opp siden 2015, særlig i viktige markeder.

Også i første halvår i år varierte resultatene mellom ulike regioner, med nedgang i USA og Europa og tosifret vekst i omsetningen i Kina.

– Vi er skuffet over nedgangen i omsetning i våre etablerte markeder, og vi har tatt steg for å adressere dette, sier Knudstorp.

– Vi jobber tett med våre partnere og har tillit til at vi har et langsiktig potensial til å nå flere barn i våre veletablerte markeder i Europa og USA. Vi ser også sterke vekstmuligheter i økende markeder som Kina, sier han.

Noen av klassikerne gjorde det bra i halvåret, som Lego City, Lego Friends, Duplo og Lego Technic, og Batman-filmen ble også godt mottatt, ifølge selskapet.

For hele fjoråret leverte selskapet sin høyeste omsetning i selskapets 85-årige historie, på 37,9 milliarder danske kroner.

UVANLIG FALL: Legos omsetning første halvår 2013-2017, i danske kroner.
Publisert:

Her kan du lese mer om