Equinor i boks med en av USAs største kontrakter for havvind

Equinor sluttførte fredag avtalene om å forsyne delstaten New York med havvindkraft. Avtalene er av de største tildelingene for fornybar energi i USA noensinne.

Bildet er av Equinors Hywind Buchan vindmølleanlegg utenfor Skottland.
 • NTB
Publisert: Publisert:

BP er Equinors strategiske partner i utbyggingen. Den samlede leveransen til delstaten blir 3,3 gigawatt (GW), opplyser Equinor.

Når prosjektene er fullført, vil Equinors og BPs portefølje av aktive havvindprosjekter (Empire Wind 1, Empire Wind 2 og Beacon Wind 1) produsere nok strøm til å forsyne om lag to millioner hjem i New York.

Siri Espedal Kindem, direktør for Equinor Wind US, sier at basert på kunngjøringen er Equinor og BP på vei mot å levere mer enn 3,3 GW havvindkraft til New York.

– Den viser også konkret den svært høye aktiviteten og mulighetene for utslippsreduksjoner som drives av det grønne skiftet i New York, sier Kindem.

Equinor og BP skal levere en installert kapasitet på 1.260 megawatt (MW) fornybar havvindkraft fra Empire Wind 2 og ytterligere 1.230 MW kraft fra Beacon Wind 1, i tillegg til å gjøre betydelige investeringer i New Yorks infrastruktur.

Prosjektene omfatter oppgradering av havner for å omdanne South Brooklyn Marine Terminal til et stort oppsamlings- og sammenstillingsanlegg for industrien, i tillegg til en drifts- og vedlikeholdsbase for prosjektene.

Slik kan området på South Brooklyn Marine Terminal bli sende ut, ifølge Equinors illustrasjon.
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Equinor
 2. Havvind
 3. Fornybar energi

Flere artikler

 1. Støre om Equinors USA-satsing: – Stor betydning

 2. Slik reduserte familien strømforbruket med 67 prosent

 3. Slik skal Equinor omstille seg

 4. Betalt innhold

  Equinor vil gjøre USAs rustbelte grønt

 5. Rosenberg verft har doblet inntektene på to år