Skeidar deler ut 50 millioner til eierne

Møbelkonsernet tar ut over halvparten av overskuddet på 91 millioner kroner i utbytte.

Skeidar-arving og tidligere fotballproff Martin Andresen kan etter flere vanskelige år endelig gi penger til eierne.
 • Erik Tangen
Publisert: Publisert:

Skeidarliving Group (SLG), som består av 49 møbelbutikker, foreslår å dele ut 50 millioner kroner til eierne.

Det betyr flere titall millioner kroner til konsernsjef og storeier Martin Andresen, som også fikk 2,9 millioner kroner i lønn.

Sammen med familien eier han 72 prosent av aksjene gjennom selskapet Birkelunden Investeringsselskap. Resten eies av Nye Tide, hvor Øivind Tidemandsen og Tvedt-familien er de største aktørene.

Det er første gang siden 2016 selskapet tar ut utbytte.

– SLG har opparbeidet seg en solid egenkapital, og styret mener det er grunnlag for – og derigjennom forsvarlig forvaltning av eiernes kapital – å dele ut et utbytte på 50 millioner kroner, skriver styreleder Thomas Berntsen i en e-post til E24.

I fjor endte møbelkonsernet med et årsresultat før skatt på 90,9 millioner kroner. I 2020 ble dette resultatet drøyt 190 millioner, etter flere år med store tap.

Bedre på sammenlignbar drift

Totalt hadde selskapet i 2021 samlede inntekter på 1,83 milliarder kroner, mot 1,93 milliarder året før.

Berntsen peker på at resultatet for 2020 inneholdt en engangseffekt etter flere tiltak SLG iverksatte for å redde økonomien i selskapet.

Den gang solgte blant annet konsernet datterselskapet Skeidar Oslo, som ga en gevinst på rundt 125 millioner kroner.

– Resultater fra sammenlignbar drift i våre varehus og sentrale støttefunksjoner viste en resultatforbedring på omtrent 25 millioner kroner i 2021 mot 2020, skriver styrelederen.

Les også

Skeidar snudde til overskudd i 2020

Vellykket snuoperasjon

Skeidar har vært gjennom en storstilt snuoperasjon de to siste årene.

Etter to begredelige år, i 2018 og 2019, bisto eierne med et kriselån på 75 millioner kroner. På dette tidspunktet var møbelgiganten praktisk talt i brudd med sine lånebetingelser.

SLG igangsatte en strategi for vekst og økt lønnsomhet i alle ledd av virksomheten.

Tiltakene skal gradvis ha kastet av seg i 2020, og fortsatt gjennom hele fjoråret. I årsberetningen skriver styret at SLG nå har en trygg og solid finansiell situasjon.

Tror 2022 blir krevende

Styret er imidlertid forberedt på at 2022 kan bli et krevende år, blant annet som følge av økte strømpriser og logistikkostnader, samt krigen i Ukraina.

«De makroøkonomiske utsiktene med hensyn til rente- og valutautvikling er også til en viss grad usikre, og konkurransesituasjonen er fortsatt hard i en bransje preget av pris og marginpress», skriver styret i årsberetningen.

Styreleder Thomas Berntsen sier Skeidars varehus har gode posisjoner i sine respektive markeder, og har den senere tid vist gode resultater med vekst i omsetning og gode marginer. Han er likevel forsiktig med å uttale seg bastant om fremtiden.

– Det er betydelig usikkerhet i verden som på flere områder kan representere en utfordring for alle typer virksomheter. Vi mener likevel at vi har god oversikt og kontroll på løpende drift, og ser positivt på fortsatt gode resultater for Skeidar, skriver styrelederen til E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Martin Andresen
 2. Skeidar
 3. Utbytte
 4. Øivind Tidemandsen

Flere artikler

 1. Ving Norge mer enn tredoblet underskuddet i nytt kriseår

 2. Dyreparken tjente rekordsummer på Julius- og Sabeltann-besøkende

 3. Shippingfest for Grieg – snudde milliardtap til rekordresultat

 4. Rottefella-eierne tar utbytte for første gang på åtte år

 5. Betalt innhold

  Eviny forhåndssolgte store mengder strøm. Så steg strømprisene.