Sony har solgt mer enn fem millioner Playstation 5

Corona-restriksjoner og hjemmesitting har skapt stor etterspørsel hos spill-gigantene. Samlet har Sony og Microsoft solgt over åtte millioner spillkonsoller bare siden november.

Flere elektronikkbutikker har vært utsolgt for Sonys Playstation 5 siden lansering.

CHARLY TRIBALLEAU / AFP
  • Isak Løve Pilskog Loe
Publisert: Publisert:

Det er grunn til å tro at de to konkurrentene kan takke nedstengte skoler og hjemmekontor for at så mange har valgt å kjøpe det som omtales som den nye generasjonen spillkonsoller.

Tall Trading Platforms har hentet inn viser at Sony har solgt 5,2 millioner av sin Playstation 5- spillkonsoll siden lanseringen i november. Selskapet selv har ikke bekreftet dette salgstallet.

Like før nyttår meldte Sony at de hadde solgt ut 4,5 millioner konsoller i løpet av de fire første ukene etter lansering. Til sammenligning ble det solgt rundt 4,2 millioner Playstatsion 4-konsoller i samme periode etter lanseringen i 2013.

Nettsiden melder videre at Microsoft har solgt snaue 3,5 millioner av deres Xbox series X/S-konsoll.

I Norge selges Playstation 5 for rundt seks tusen kroner, men i sitt regnestykke har Trading Platforms lagt til grunn en internasjonal pris på 499 dollar, eller like over 5.100 kroner, for begge konsollene.

Sony kommer dermed ut på topp av de to konkurrentene med en salgsinntekt på 2,6 milliarder dollar, som etter dagens kurs tilsvarer 21,9 milliarder kroner.

Mens Microsoft har solgt konsoller for 1,75 milliarder dollar som tilsvarer 14,7 milliarder kroner etter dagens kurs.

Trading Platform skriver også at det har blitt solgt flest konsoller i Nord-Amerika og Europa, som angivelig har kjøpt over 70 prosent av alle spillkonsollene samlet.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. PlayStation 5
  2. Xbox
  3. Konsoller
  4. Playstation
  5. spillkonsoller
  6. Spillkonsoll
  7. Konsoll

Flere artikler