Amerikanske medier: Liverpool-eier vurderer børsnotering med mannen som inspirerte «Moneyball»

Kan få muligheten til å kjøpe opp europeiske fotballklubber etter Red Bull-modellen.

Fenway Sports Groups-eier John Henry (med solbriller) har vært i samtaler med amerikanske Billy Beane om en mulig sammenslåing og børsnotering, skriver flere medier.
 • David Bach
Publisert:

Fenway Sports Group, som blant annet eier den britiske fotballklubben Liverpool FC, vurderer børsnotering. Det opplyser flere kilder med kjennskap til forhandlingene til The Wall Street Journal.

Kildene hevder at John Henry, eieren av Fenway Sports Group (FSG), er i samtaler om å slå seg sammen med Billy Beanes selskap RedBall, i en avtale som verdsetter selskapet til rundt 8 milliarder dollar, tilsvarende oppunder 75 milliarder norske kroner.

Også Financial Times og Axios har snakket med kilder som bekrefter opplysningene.

Fenway Sports Group eier i tillegg til Liverpool den amerikanske baseball-klubben Boston Red Sox og stadionet Fenway Park. I tillegg eier de avisen Boston Globe.

Billy Beane, som står bak oppkjøpsselskapet RedBall, ble portrettert av Hollywood-stjernen Brad Pitt i filmen «Moneyball», basert på boken om hvordan Beane brukte statistikk til å gjøre gunstige spillerkjøp som sportslig leder for baseballklubben Oakland Athletics, hvor Beane nå er direktør for baseball-driften.

Hollywood-stjerne Brad Pitt portretterte baseball-direktøren Billy Beane i filmen «Moneyball» fra 2011.
Les også

2018: Kilder: Liverpool til salgs for 17 milliarder

Kan følge Red Bull-modell

Dersom FSG blir et børsnotert selskap, får de muligheten til å kjøpe flere klubber i Europa, for å bygge en gruppe tilsvarende Red Bull-franchisen, som eier RB Leipzig og Salzburg, i tillegg til flere klubber i Brasil og i USA.

Fordelene kan bli store, skriver The Mirror, som trekker frem måten Red Bull-gruppen finner unge spillere og utvikler dem i en mindre klubb før de går videre til en større.

Ett eksempel er guineanske Naby Keïta, som ble hentet til Red Bull Salzburg i 2014, gikk videre til RB Leipzig i 2016 og i 2018 ble kjøpt opp av Liverpool for godt over 500 millioner kroner.

Liverpool FC fikk nei til «patent» på «Liverpool»

Henter en milliard

Beanes selskap RedBall er et såkalt Spac-selskap (special purpose acquisition company), og hentet finansiering på 575 millioner dollar (5,3 milliarder kroner) i august for å kjøpe opp sportsrelaterte selskaper, ifølge WSJ.

Financial Times skriver at RedBall videre vil hente inn ytterligere en milliard dollar (9,34 milliarder kroner) for å fullføre transaksjonen.

Avisen understreker at samtalene er i innledende fase og kan falle sammen.

RedBall har ikke ønsket å kommentere saken, mens representanter for Fenway Sports Group ikke har besvart henvendelsene, skriver FT.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Liverpool FC
 2. Børsnotering
 3. Sport
 4. Sportsbransjen
 5. Red Bull

Flere artikler

 1. Milliardær dropper å kjøpe Universal Music

 2. Hollywood-stjerner vil kjøpe fotballklubb

 3. Betalt innhold

  Lave renter og ventureboom gir massiv kapitalstrøm til blankosjekkselskaper

 4. Betalt innhold

  – Han lever av å skape sjokkoverskrifter

 5. Theranos-skandalen: Slik kan hun gå fri