Konkurrent overrasket over godkjennelse av Gresvig og Sport 1-fusjon

Flere av konkurrentene argumenterte hardt for at fusjonen mellom Sport 1 og Gresvig ikke skulle få gå gjennom. Stadion-sjefen er overrasket over at Konkurransetilsynet har snudd.

KONKURRENT: Stadion-sjef Gisle Daviknes er kritisk til godkjennelsen av fusjonen mellom deler av konkursboet i Gresvig og Sport 1.
Publisert: Publisert:

– Jeg har ikke sett begrunnelsen for hvorfor Konkurransetilsynet har valgt å snu i denne saken, men jeg er overrasket, det må jeg jo si, sier Stadion-sjef Gisle Daviknes.

Han har fått med seg nyheten om at Konkurransetilsynet nå godkjenner gigantfusjonen som gjør at Gresvigs konkursbo og Sport 1 får fusjonere.

– Vi meldte inn tidligere i år at vi ikke synes denne fusjonen var noen særlig god idé, sier han og står fremdeles ved det.

Stadion er en paraplybedrift for over 100 sportsbutikker rundt om i landet, mange av dem spesialbutikker for én aktivitet eller idrett.

Sport 1-eier Bjørn Rune Gjelsten og tidligere Gresvig-eier Olav Nils Sunde inngikk i slutten av februar en avtale med Gresvigs konkursbo om kjøp av en betydelig del av virksomheten for 873 millioner kroner.

Selv om Intersport og Sport 1 nå vil være under samme eierparaply, er planen å fortsette som to ulike butikkjeder.

Les også

Konkurransetilsynet tillater fusjon mellom Gresvig og Sport 1

Les også

Sportsbransjen har aldri gjort det bedre enn under corona

– Monopol i enkelte markeder

I forkant av beslutningen hentet Konkurransetilsynet inn kommentarer fra konkurrenter og andre aktører i sportsbransjen. Flere av dem var negative til at man nå får en større konkurrent å kjempe mot, som man mener får bedre grep om markedet.

– Som vi har sagt tidligere så får man jo nå enkeltmarkeder hvor denne nye aktøren har monopolsituasjoner, og det er jo blant annet noe vi reagerer på.

– Hva betyr dette for dere og for Stadions strategi?

– Vi må jo bare forholde oss til markedet og konkurransen, men begrunnelsene for vår bekymring står vi fortsatt ved, sier Daviknes. Han sier at han må sette seg bedre inn i saken før han kan kommentere ytterligere hvordan selskapet blir påvirket av fusjonen.

Konkurransetilsynet deler ikke Daviknes sine bekymring – i hvert fall ikke i stor nok grad til å stoppe fusjonen.

– Konkurransetilsynet har etter en helhetsvurdering kommet til at en sammenslåing av Gresvig og Sport1 ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i sportsmarkedet, uttalte avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet i en pressemelding tirsdag.

Men ikke alle konkurrentene protesterer. Eier av Sport Outlet-kjeden, Tor Andre Skeie, sier til E24 at han synes det er helt greit at selskapene får slå seg sammen.

Les også

Stor oversikt: Dette er Gresvig-butikkene som kan forsvinne

Les også

Andresen-familiens sportskonsern vil åpne butikker i de store byene

Gresvig-topp Lars Kristian Lindberg er strålende fornøyd med at Konkurransetilsynet godkjenner fusjonen.

Blir Norges største sportskonsern

Etter at Gresvig slo seg konkurs forrige vinter etter en rekke tunge år og store overskudd, mente bostyrer at det beste alternativet var å la de tidligere eierne i Sunde-familien, få kjøpe konkursboet tilbake sammen med investor Bjørn Rune Gjelsten.

I underkant av 40 Intersport-, G-, Sport- og G-Max-butikker har blitt nedlagt og omtrent 600 ansatte har mistet jobben siden konkursen i Gresvig, men det nye konsernet vil likevel gå forbi XXL i antall butikk i Norge, og bli Norges største sportsaktør med opptil fem milliarder i omsetning.

Gresvig-konsernsjef Lars Kristian Lindberg forteller om jubelstemning etter at fusjonen fikk grønt lys:

– Alle ansatte og butikkdrivere er svært glade for dagens beskjed fra konkurransetilsynet! skriver Lindberg til E24.
Han legger til at de ønsker «mer innsikt» i detaljene rundt Konkurransetilsynets beslutning før de kan kommentere mer.

E24 har forsøkt å komme i kontakt med Gjelsten Holding, O.N. Sunde, samt styreleder Petter Schouw-Hansen i deres felleseide Sport Holding AS i saken, uten å få svar. Konkurransetilsynet har heller ikke besvart E24s henvendelser tirsdag.

Følg E24 på sosiale medier: 
Facebook
Instagram
LinkedIn 

Publisert: